Головна Новини Політика рада Скасування мажоритарки: нардеп Кінзбурська пояснила, чому підтримала новий виборчий кодекс
commentss НОВИНИ Всі новини

Скасування мажоритарки: нардеп Кінзбурська пояснила, чому підтримала новий виборчий кодекс

Мажоритарна система виборів дозволяє кандидатам у депутати підкуповувати виборців «гречкою», вважає нардеп

31 березня 2021, 08:40
Поділіться публікацією:

Новий виборчий кодекс, важливим моментом якого було скасування мажоритарної системи виборів, був президентською ініціативою. Це стало однією з причин, чому свій голос за законопроєкт віддала нардеп від "Слуги народу" Вікторія Кінзбурська. Детально про своє рішення політик розповіла в інтерв'ю "Без кнопок" для порталу "Коментарі".

Скасування мажоритарки: нардеп Кінзбурська пояснила, чому підтримала новий виборчий кодекс

"Слуга народу" Кінзбурська голосувала "за" новий виборчий кодекс. Фото з відкритих джерел

Як пояснила нардеп, вона не підтримує кожну президентську ініціативу. Однак прийняття нового виборчого кодексу анонсувалося партією "Слуга народу" протягом передвиборної кампанії.

"На той момент, коли ми балотувалися, заявлялося про те, що вибір за мажоритарною системою — це підкуп виборців, корупція і так далі. Тому мажоритарку потрібно скасувати. У цьому є раціональне зерно, тому що ми бачимо депутатів, які в прямому сенсі цього слова "засіяли" свої округи, і люди голосували за них", — стверджує Вікторія Кінзбурська.

На думку політика, кандидати в депутати повинні підтримувати добробут населення потрібними ініціативами. Такі рішення можуть бути спрямовані на поповнення державного бюджету або його прозорий розподіл.

купити гречку, вибачте, ну, це ж не добробут, це якось навіть принизливо для громадян, які не мають нічого і просто змушені голосувати за таких депутатів", — резюмувала народна обраниця.

При цьому Вікторія Кінзбурська стверджує, що робота з людьми, які обирали депутатів ще за мажоритарною системою, все одно дає свої плоди. Виборці регулярно звертаються до нардепів: іноді з серйозними проблемами, інколи — просто, щоб поговорити.

"Зараз дехто, особливо молодь, приходить навіть із законодавчими ініціативами. Вони знають, як би хотіли змінити той чи інший закон. Це теж класно", — говорить політик.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, якої думки Кінзбурська безпосередньо про президента Володимира Зеленського.

Також на порталі можна дізнатися, чому ще одна представниця "Слуги народу" Галина Янченко вважає Агентство з розшуку та менеджменту активів "корупційною клоакою".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини