Головна Новини Політика рада Скандальний хабар Юрченка: стало відомо, на якому етапі розслідування справа нардепа
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандальний хабар Юрченка: стало відомо, на якому етапі розслідування справа нардепа

Суд продовжив терміни кримінального провадження до восьми місяців

19 лютого 2021, 17:20
Поділіться публікацією:

Вищий антикорупційний суд України прийняв рішення продовжити розслідування кримінального провадження стосовно Олександра Юрченка — депутата, якого підозрюють у хабарництві. Про це повідомляє видання "РБК-Україна".

Скандальний хабар Юрченка: стало відомо, на якому етапі розслідування справа нардепа

Олександр Юрченко - фото з выдкритих джерел

За даними джерела, ВАКСом задоволено клопотання детектива Національного антикорупційного бюро України про продовження строків слідства. Повідомляється, що суд продовжив терміни кримінального провадження до восьми місяців, тобто до 10 травня. Відзначено, що рішення суду оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, національне антикорупційне бюро 15 вересня заявило про те, що викрило злочинну групу. Дане відео було опубліковано на офіційному сайті НАБУ. При цьому в НАБУ говорили, що матеріали справи знаходяться у генпрокурора Ірини Венедиктової ще з минулого тижня. При цьому сама Венедиктова говорила про те, що для вручення Юрченку підозри недостатньо підстав. Виступаючи вранці у Верховній Раді вона заявила про те, що лист від керівництва НАБУ нібито отримала лише 14 вересня і без матеріалів кримінального провадження. Народний депутат Гео Лерос, якого виключили з партії "Слуга народу", повідомив, за що були отримані ці гроші.

"Коментарі" також повідомляли, що черговий корупційний скандал в рядах фракції "Слуга народу" викликав бурхливу реакцію українців. Так, НАБУ опублікувало відео з доказами хабарництва нардепа від СН Олександра Юрченка. Його помічник був затриманий, отримуючи призначену парламентарію частину хабара за законопроект, пов'язаний із побутовими відходами. "Коментарі" розібралися з експертами, які ймовірні перспективи цієї справи, і чим можна вважати скандальний епізод — випадковістю чи закономірністю.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини