Головна Новини Політика рада Рада зробила перший крок до заборони УПЦ (МП): подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада зробила перший крок до заборони УПЦ (МП): подробиці

Нардепи підтримали законопроект про заборону УПЦ (МП) у першому читанні

19 жовтня 2023, 13:27 comments1042
Поділіться публікацією:

Верховна Рада у першому читанні підтримала законопроект про заборону релігійних організацій, пов'язаних із Росією. Як передає портал "Коментарі", про це у телеграм повідомив нардеп Ярослав Железняк.

Рада зробила перший крок до заборони УПЦ (МП): подробиці

Верховная Рада Укрїни. Фото: сайт Верховної Ради

Таким чином, в Україні можуть заборонити діяльність Української православної церкви Московського патріархату.

Зазначимо, що таке рішення підтримав 267 парламентаріїв.

Лише цього року працівники СБУ провели низку перевірок єпархій УПЦ МП. Десятки служителів Московського патріархату отримали підозру за розпалювання ворожнечі, заперечення війни і навіть державну зраду.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що у Верховній Раді зібрали мінімально необхідну кількість підписів за розгляд питання заборони діяльності УПЦ Московського патріархату. Про це у Facebook повідомила нардеп фракції "Європейська Солідарність" Ірина Геращенко. При цьому спікер парламенту Руслан Стефанчук скептично висловлювався про внесення цього питання до зали для голосування, заявляючи, що може не вистачити голосів і тоді Росія матиме додатковий привід для критики української влади.                                                               

Читайте також на порталі "Коментарі" — більшість громадян України не підтримують діяльність УПЦ МП на території української держави та вважають правильним рішення щодо заборони цієї структури – результати опитування.

Також видання "Коментарі" повідомляло – що відбувається довкола лаври – чому СБУ взялася за УПЦ Московського патріархату. Експерти детально проаналізували ситуацію в ексклюзивному інтерв'ю нашому порталу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

25 жовтня 2023, 19:40

Ігор, на 100 % согласен. Христианство - зло.

Ігор

19 жовтня 2023, 12:56

Православне зло взагалі треба заборонити. Також треба прирівняти до всіх громадян і примусити їх платити податки на рівні всіх в Україні. Вони і у війну продовжують розкішно жити за рахунок країни. Коли прийде справжній реформатор, а ні юдей-розкрадач, Україна поверне не тільки свою справжню назву - Русь але і віру своїх батьків зраджену тисячу років тому.


Новини