Головна Новини Політика рада Перезавантаження митниці: Парламентарі зробили перший крок
commentss НОВИНИ Всі новини

Перезавантаження митниці: Парламентарі зробили перший крок

Законопроєкт, зокрема, передбачає зміну процедури конкурсного відбору керівника митниці на основі кращих практик конкурсів до антикорупційних органів

11 квітня 2023, 19:10
Поділіться публікацією:

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт № 6490-д щодо перезавантаження митниці. За прийняття документа за основу підтримали 260 депутатів, пишуть "Коментарі".

Перезавантаження митниці: Парламентарі зробили перший крок

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт про перезавантаження Митниці

Як повідомляє економіст і координатор експертних груп Економічної експертної платформи Олег Гетьман, законопроєкт №6490-д передбачає:

- Прозорий конкурс на посаду голови Держмитслужби за прикладом кращих практик НАБУ, САП, НАЗК із залученням міжнародних експертів.

- Чіткий алгоритм ухвалення рішень конкурсною комісією, яка вносить подання Прем’єр-міністру України на одну кандидатуру — переможця конкурсу.

- Новому очільнику установи надається право формувати кадровий потенціал митних органів, у тому числі шляхом призначеннях заступників виключно за погодженням з головою

- Безпосередньо в законі визначаються розміри окладів посадових осіб Митниці, які будуть наближеними до ринкових

"Безумовно це лише перший, але важливий крок... повноцінна реформа Митниці має передбачати низку важливих змін, зокрема якісного матеріально-технічного забезпечення, автоматизацію процесів тощо", — вважає експерт.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на початку лютого Кабінет міністрів звільнив очільника Державної Митної Служби України та його заступників.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що уряд України оновлює стратегію реформування митниці, яка міститиме її інтеграцію з ЄС, спільний контроль на західному кордоні, комплексне будівництво прикордонної інфраструктури, цифровизацію та боротьбу з корупцією. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час наради щодо реформи митниці.

Читайте також на шпальтах "Коментарів" — два місяці після "великого шухеру" на митниці.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини