Головна Новини Політика рада Офіційний розкол в «Голосі»: які подробиці розповів депутат
commentss НОВИНИ Всі новини

Офіційний розкол в «Голосі»: які подробиці розповів депутат

Десять нардепів від фракції «Голос» висловили свою недовіру як керівникові фракції Ярославу Залізняку, так і голові партії Кірі Рудик

16 червня 2021, 11:10
Поділіться публікацією:

16 червня в стінах парламенту почалися грандіозні зміни. Наприклад, з цього дня в ВР буде функціонувати ще одне нове об'єднання депутатів під назвою "Справедливість". У нього, за словами нардепа від "ЄС" Олександра Гончаренко, увійшло 10 народних обранців з фракції "Голос".

Офіційний розкол в «Голосі»: які подробиці розповів депутат

Десять нардепів від "Голосу" створили власне об’єднання. Фото: Telegram / ГОНЧАРЕНКО

Гончаренко стверджує, що фракція "Голос" у Верховній Раді прийшла до остаточного та офіційного розколу. Про це свідчить ставлення присутніх в "Справедливість" депутатів — вони оголосили про свою недовіру до керівництва як партії (Кіра Рудик), так і самої фракції (Ярослав Железняк).

Варто відзначити, що Кіру Рудик можуть відкликати з числа депутатів. З такою ініціативою виступають нардепи з нового об'єднання, аргументуючи це тим, що Рудик не була присутня на близько 60% від усіх засідань парламенту. Отже, особливого впливу на прийняття законів і просування необхідних ініціатив зроблено не було.

Нагадаємо, що об'єднання "Справедливість" складається з десяти народних депутатів. Як повідомив Олексій Гончаренко, серед його учасників — Наталя Піпа, Роман Лозинський, Юлія Клименко, Ярослав Юрчишин, Ольга Стефанишина, Галина Васильченко, Андрій Шараскін, Олександра Устинова, Соломія Бобровська і Володимир Цабаль.

Деталей своїх подальших дій у парламенті "відкололися" від "Голосу" депутати поки не дуже активно розкривають. Зазначається лише, що те, що сталося пов'язано з попереднім голосуванням деяких колег за скасування окремих вимог "мовного" закону. До слова, проголосувавши за внесення подібних правок до законодавства нардепи з фракції вже заявили про відвід своїх голосів.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як вітчизняні експерти оцінювали шанси "Голоси" залишитися цілісною партією, без розколів. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі можна дізнатися, що очікує Сергія Притулу у "вільному політичному плаванні" після відходу з "Голосу".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини