Головна Новини Політика рада Депутати-прогульники: хто найчастіше пропускає засідання у Раді
commentss НОВИНИ Всі новини

Депутати-прогульники: хто найчастіше пропускає засідання у Раді

Відвідуваність народними обранцями пленарних засідань вимірюють їхньою участю у голосуваннях

4 лютого 2022, 12:55
Поділіться публікацією:

У січні 67 народних обранців не були присутніми на всіх 105 голосуваннях у Верховній Раді. Такі дані оприлюднила громадянська мережа "ОПОРА".

Депутати-прогульники: хто найчастіше пропускає засідання у Раді

Верховна Рада України - фото з відкритих джерел

Зазначається, що з нардепів-прогульників – 24 є членами депутатської фракції "Слуга народу", 12 – представниками "Опозиційної платформи – За Життя", 7 – депутати від "Батьківщини", 6 – з "Голосу", 4 – "Європейська солідарність" та група "За майбутнє", а 10 не входять до складу жодної з фракцій.

За даними "Опори", 30% голосувань у стінах парламенту пропустили 119 народних обранців, серед яких 48 "слуг народу", 17 входять до складу ОПЗЖ, по 11 нардепів з "ЄС" та "Батьківщини", по 7 представників групи "За майбутнє" та "Голосу", 4 — члени групи "Довіра".

Якщо нардепи не доведуть, що вони були відсутні з поважних причин, їх можуть позбавити коштів, передбачених на виконання депутатських повноважень.

Справа в тому, що згідно із законодавчими змінами, які були прийняті у жовтні 2019 року, відвідуваність народними обранцями пленарних засідань вимірюють їхньою участю у голосуваннях. Тож якщо нардеп не проголосував, це зараховується відсутністю на засіданні.

Нагадаємо, що раніше порталу "Коментарі" стало відомо, з чого крім посадового окладу складається заробітна плата народного депутата України. Так, нардепам, які мають вчений ступінь чи звання "заслужений", "народний", здійснюється надбавка у розмірі від 15 до 40%. Також депутатам нараховують надбавку у розмірі 100% за інтенсивність праці.

Раніше на порталі "Коментарі" — Нардеп назвав реальну причину карантину у Верховній Раді.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Нікола.

6 лютого 2022, 14:18

Я Не робот..

Нікола.

6 лютого 2022, 14:15

Дурня.


Новини