Головна Новини Політика рада Безуглу виключили з фракції «Слуги народу», але питання про відкликання з оборонного комітету «підвисло»
commentss НОВИНИ Всі новини

Безуглу виключили з фракції «Слуги народу», але питання про відкликання з оборонного комітету «підвисло»

Народну депутатку Мар’яну Безуглу виключили із фракції «Слуги народу», проте проєкти постанов про її відкликання з посади заступника голови Комітету з питань національної безпеки не набрали голосів для розгляду, передає портал «Коментарі»

6 лютого 2024, 16:43
Поділіться публікацією:

6 лютого нардеп Мар’яна Безугла була офіційно виключена із фракції "Слуга народу". Як повідомила сама депутат, вона звернулася до голови фракції Давида Арахамії та очільників Верховної Ради, щоб зачитали заяву про її вихід із фракції.

Безуглу виключили з фракції «Слуги народу», але питання про відкликання з оборонного комітету «підвисло»

Безугла не втратить мандат нардепа

"Відпустіть",
— так прокоментувала своє прохання до Арахамії у Фейсбуці Безугла.

Відомо, що згідно Регламенту Верховної Ради, для того, щоб рішення про вихід чи виключення народного депутата з фракції набрало чинності, воно має бути оголошено головуючим на засіданні Верховної Ради.

Після виходу з фракції Безугла не втратить мандат, оскільки пройшла до парламенту не за партійними списками "Слуги народу", а по мажоритарному округу в Києві.

Разом з тим, депутати не змогли розглянути проєкт постанови "Про відкликання народного депутата України Мар’яни Безуглої з посади заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки". Щоб підтримати таке рішення, не вистачило необхідних 226 голосів. Відомо, що Верховна Рада вже декілька разів не змогла розпочати розгляд відповідного питання через відсутність підтримки депутатів.

Як повідомляв портал "Коментарі", 11 січня Бузугла повідомила, що вирішила вийти зі складу фракції та партії "Слуга народу". Керівниця партії Олена Шуляк підкреслила, що підпише заяву колеги про вихід зі складу "Слуги народу", як тільки така надійде.

Портал "Коментарі" повідомляв, що після шаленої критики Безуглою Валерія Залужного, та оприлюднення в соцмережах секретної інформації, її вирішили відкликати з посади заступника голови Комітету з питань безпеки.

Портал "Коментарі" також розповідав, про що говорить випад Безуглої на адресу Залужного.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини