Головна Новини Політика президент Зеленський зібрався покінчити з українськими олігархами
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський зібрався покінчити з українськими олігархами

Глава держави робить все для цього

5 березня 2021, 11:30
Поділіться публікацією:

У Володимира Зеленського розповіли про те, що він робить рішучі кроки, щоб остаточно покінчити з впливом українських олігархів на процеси в Україні. Про це повідомила прес-секретар глави держави Юлія Мендель у своїй колонці для видання "Atlantic Council".

Зеленський зібрався покінчити з українськими олігархами

Фото: ОП

За її словами, через олігархів наша країна загрузла в бідності і корупції, адже вони контролюють 80% України. Вона зазначила, що Зеленського вибрали президентом з величезним мандатом довіри для того, щоб він припинив майже тридцятирічне панування олігархічних груп.

Вона сказала, що українські олігархи почали нарощувати свій вплив на початку 1990-х років, коли була приватизація після розвалу Радянського союзу.

Прес-секретар президента заявила, що група мільярдерів використовувала стану для того, щоб створити медіаімперії і мережі впливу на українську політику, суди та державні органи. Вона підкреслила, що в останні місяці команда Володимира Зеленського рішуче бореться з  впливом олігархів в Україні.

Під час виборчої кампанії на виборах президента у 2019 році Володимира Зеленського звинувачували у зв'язках з олігархом Ігорем Коломойським, а деякі опоненти називали майбутнього президента його маріонеткою. Першим головою офісу президента при Зеленському був корпоративний адвокат Коломойського Андрій Богдан, який обслуговував його інтереси.

Після звільнення Богдана ряд експертів заявляли, що Зеленський огородив себе від впливу Ігоря Коломойського і його поплічників в українській політиці.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, які шанси Авакова зайняти крісло прем'єра.

Читайте також, чому Росія затягує обмін полоненими на Донбасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Лиля

5 березня 2021, 15:56

может так хоть рынок энергетики заработает .. https://kosatka.media/category/ugol/news/vitrenko-ugol-na-centrenergo-budet-postupat-s-gosshaht-po-pryamym-dogovoram

иван

5 березня 2021, 12:31

Зеленский - марионетка госдепа.

Надежда на лучшее

5 березня 2021, 12:17

Конечно это замечательно! НО ... верится с трудом! Лучше пусть все олигархи платят налоги в Украине, а не в оффшорах! Да и остальные власть придержащие...!

народ України

5 березня 2021, 12:02

ну-ну ze-ля давай воюй!!! посмотрим на сколько и на что тебя хватит. обіцянки мы твои уже слышали перед выборами. будем надеяться, что всё таки это будет не просто пустые слова.


Новини