Головна Новини Політика внутрішня політика Які шанси Авакова зайняти крісло прем'єра - прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

Які шанси Авакова зайняти крісло прем'єра - прогноз

На місце Шмигаля вже є бажаючі

5 березня 2021, 09:13
Поділіться публікацією:

У кулуарах говорять, що новим главою уряду міг би бути глава МВС Арсен Аваков, оскільки це єдиний державник із солідним досвідом управління. Про це розповів експерт аналітичного центру Kyivstratpro Тарас Семенюк в матеріалі порталу "Коментарі".

Які шанси Авакова зайняти крісло прем'єра - прогноз

Фото з відкритих джерел

Так, минув рік як Денис Шмигаль знаходиться на посту прем'єра. І майже з самого початку йому пророкують відставку. Зараз чутки посилилися.

Експерт вважає, що у президента немає кандидатури на пост глави уряду.

"Його партія не може запропонувати зі своїх лав таку персону, хоча саме так повинно бути з точки зору демократії. Тому президенту доводиться йти "на ринок" і шукати там. Або вибирати з тих, хто є", — пояснив Семенюк.

За словами експерта, в кулуарах говорять, що новим главою уряду міг би бути глава МВС Арсен Аваков, оскільки це єдиний державник з солідним досвідом управління.

"До того ж, Аваков йде в тандемі з президентом, що зрозуміло з недавніх інтерв'ю, які він дав "1 + 1" і Гордону. А президенту потрібен надійний прем'єр, який не буде грати свою гру, але співпрацюватиме в трикутнику президент-парламент-уряд", — зазначає Семенюк.

Він також підкреслює, що західні лобісти просувають свою версію кабінету міністрів. Але більшість цих кандидатів ніколи не були в політиці, хоча в бізнесі досягли успіхів. За словами експерта, в сьогоднішній ситуації Зеленський буде робити ставку на перевірених кандидатів, а не на невідомих або керованих кимось потенційних прем'єрів.

"Під час кризи Україні потрібен кризовий менеджер, який буде незалежний від олігархів, а також має авторитет для наведення порядку в країні", — упевнений Тарас Семенюк.

Як раніше повідомлялося, названі провали і перемоги за перший рік прем'єрства Шмигаля.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини