Головна Новини Політика зовнішня політика Арестович пояснив, чому Росія затягує процес обміну полоненими в ОРДЛО
commentss НОВИНИ Всі новини

Арестович пояснив, чому Росія затягує процес обміну полоненими в ОРДЛО

Російська сторона хоче змусити Україну на прямі переговори із так званою «ЛДНР»

4 березня 2021, 19:25
Поділіться публікацією:

Ділові переговори в ТКГ щодо обміну полоненими заходять в глухий кут через позицію Росії. Такою точкою зору поділився представник української делегації Олексій Арестович, коментуючи ситуацію для інформагентства УНН.

Арестович пояснив, чому Росія затягує процес обміну полоненими в ОРДЛО

Росія спеціально затягує процес обміну полоненими. Фото із відкритих джерел

На думку чиновника, Росія навмисно затягує процес обміну, намагаючись змусити Україну піти на прямий контакт із представниками самопроголошених республік. Українська сторона, зрозуміло, переговори з військовими злочинцями вести не збирається, що і призводить до непорозумінь в одному із важливих питань по Донбасу.

"Обмін полоненими залежить від того, вступаємо ми в переговори з представниками квазі-державних утворень. Вони постійно на цьому наполягають", — стверджує Арестович.

При цьому представник української делегації переконаний: для Росії така позиція — не що інше, як спроба виторгувати собі час і кращі пропозиції за рахунок заручників. Проте Україна не йтиме на поступки.

Сенсу спілкуватися з представниками ОРДЛО представники вищої влади не бачать, адже насправді за організацією війни стоїть Росія. На думку Арестович, уряду РФ пора нарешті це визнати і почати нести пряму відповідальність за те, що відбувається.

При цьому всім російська сторона в тристоронній контактній групі висуває додаткові умови щодо полонених — це так зване процесуальне очищення. При цьому Арестович зазначає, що у наших північних сусідів абсолютно неправильне розуміння цього юридичного терміну.

"Росіяни ж думають, що процесуальне очищення — це коли Путін всіх указом помилує тощо. У нас це працює трохи не так", — підкреслює громадський діяч.

Олексій Арестович також додає, що президент України Володимир Зеленський ретельно ставиться до питання помилування. Тим більше, що влада нашої держави чудово розуміє, до кого варто застосовувати подібні дії, а хто зобов'язаний відповісти за свої злочини сповна.

При цьому в лютому до Верховної Ради був внесений законопроект, що стосується процесуального очищення. Ймовірно, вважає Арестович, прийняття цього документа якимось чином зможе зрушити з місця "забуксовані" перемовини щодо обміну утримуваними особами.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що політик Віктор Медведчук нібито збирався сприяти передачі декількох полонених українок, які перебувають у в'язницях ОРДЛО. Втім, глава української делегації ТКГ Леонід Кравчук ще в січні заявив про те, що утримувані громадянки України так і залишилися у бойовиків, а літак, який повинен був їх забрати, так і не вилетів із Донбасу.

Також на сайті можна дізнатися, для чого бойовики "ДНР" вводять пропуски для перетину кордону з підконтрольною Києву Україною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини