Головна Новини Політика президент Зеленський заявив про нові, ніким не схвалені принципи ООН
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський заявив про нові, ніким не схвалені принципи ООН

Зеленський розкритикував ООН через неучасть у саміті Кримської платформи

23 вересня 2021, 11:40
Поділіться публікацією:

Виступаючи на Генасамблеї ОНН президент України Володимир Зеленський звернувся до країн-членів ООН із закликом підставити плече Україні та тим, хто ще цього не зробив — підписатися під декларацією учасників "Кримської платформи" і засудити окупацію. Як передає видання "Коментарі", про це пише "УНІАН".

Зеленський заявив про нові, ніким не схвалені принципи ООН

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

Володимир Зеленський зазначив, основні принципи ООН — це те, що 46 держав взяли участь в установчому саміті "Кримської платформи". А те, що сама ООН просто проігнорувала цей саміт, не вважаючи за потрібне схвалити цей майданчик — це не ті принципи миролюбства, до яких звик світ. Це щось нове, раніше небачене. Президент підкреслив, що ці принципи ніхто в світі поки що не схвалював.

Президент України закликав своїх колег, які беруть участь в Генасамблеї ООН, приєднатися до спільної декларації країн-учасниць "Кримської платформи". Цим, впевнений Зеленський, більшість країн покаже, що в світі сьогодні не можна силою змінювати кордони.

Володимир Зеленський підкреслив, до цього формату завжди є можливість приєднатися Росії. Поки ж жодна країна не може бути впевнена в тому, що міжнародні гарантії її захистять.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Зеленський, виступаючи з трибуни ООН, дав пораду Росії і розповів від чого Україна може бути щаслива.

Також раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що Володимир Зеленський, зустрічаючись з українською діаспорою в США знову заявив про ідею подвійного громадянства. При цьому президент зробив акцент на тому, що громадяни України, які проживають в Росії, не можуть розраховувати на такий привілей в майбутньому.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини