Головна Новини Політика президент Зеленський везе до Вашингтона важливі документи, які передасть особисто в руки Байдену
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський везе до Вашингтона важливі документи, які передасть особисто в руки Байдену

Президент передасть американському колезі списки військовополонених і ув'язнених українців з Донбасу і Криму

30 серпня 2021, 20:55
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський їде на зустріч з президентом США Джо Байденом не з порожніми руками. Він везе один з головних документів, які хотілося б обговорити з американським лідером. Мова йде про списки полонених і зниклих безвісти українців на Донбасі, а також в окупованому Росією Криму. Як інформує видання "Коментарі", про це в ефірі телеканалу "Україна 24" повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова.

Зеленський везе до Вашингтона важливі документи, які передасть особисто в руки Байдену

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

Вона розповіла, що главі держави підготували списки людей, які пропали безвісти, полонені, політв'язні. Ці списки готували спеціально перед візитом Володимира Зеленського в Вашингтон. Людмила Денисова зазначила, що Зеленський повинен взяти ці списки, щоб особисто передати Джо Байдену.

На думку Людмили Денисової, тема визволення полонених, політв'язнів, які перебувають у російських в'язницях — одна з ключових на зустрічі двох лідерів. Повернення і обмін полонених — це ключове питання, яке президент буде обговорювати зі своїм американським колегою.

Також читайте на "Коментарях" — екс-глава МЗС України Павло Клімкін розповів, що буде означати, якщо за підсумками переговорів в Білому Домі Джо Байден і Володимир Зеленський відмовляться робити спільну заяву для представників ЗМІ.

Читайте також на "Коментарях" — під час візиту до Вашингтона президент Зеленський буде просити у США публічно заявити про свою підтримку вступу України в НАТО. Також Зеленський буде просити Байдена провести бесіду з лідерами країн НАТО щодо членства України в Альянсі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини