Головна Новини Політика президент Зеленський пояснив, чому немає прогресу щодо Донбасу
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський пояснив, чому немає прогресу щодо Донбасу

Президент України розповів про стан справ у перемовинах Тристоронній контактній групи та в Нормандському форматі

20 травня 2021, 14:23
Поділіться публікацією:

Пандемія коронавіруса ускладнила процес підготовки зустрічі лідерів Нормандського формату щодо Донбасу та немає прогресу через позицію Росії. Про це під час пресконференції розповів президент України Володимир Зеленський.

Зеленський пояснив, чому немає прогресу щодо Донбасу

Володимир Зеленський. Фото: ОП

"Вирішення питання війни, деокупації наших територій, все ж таки, ми віримо, тимчасово окупованих, а не назавжди, — це пріорітетніше питання. Воно їм, на жаль, і залишається", — зазначив Зеленський.

Він нагадав, що 19 травня відбулася зустріч учасників Тристоронньої контактної групи (ТКГ), які через пандемію COVID-19 ведуть перемовини у форматі відеоконференції. Проте через пандемію зустріч лідерів у Нормандському форматі провести складніше, тому у цьому питанні немає прогресу, пояснив президент.

"Тим не менш ТКГ вчора зустрічались і нарешті домовилися про відкриття КПВВ. Це дуже важливо. Це не найголовніше, але одне з головних питань, яке має великий гуманітарний аспект", — вважає Зеленський.

Далі Україна планує продовжувати перемовини в Нормандському форматі, додав голова держави. Він вважає, що Німеччина та Франція послаблюють свої позиції щодо Росії через політичний та санкційний тиск, проте ці країни недостатньо сильно підтримують Україну.

"Я знаю, що вони підтримують Україну. Є узгоджені кластери щодо припинення війни між Німеччиною та Францією. Немає узгодження з російської сторони", — пояснив президент України.

Саме тому він запропонував зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним, нагадав український лідер.

Нагадаємо, під час останніх перемовин ТКГ сторони домовилися щодо гарантій безпеки на Донбасі для відкриття КПВВ "Щастя" та "Золоте". Проте прогресу по іншим питанням поки що немає. В ТКГ припускають, що прогрес щодо Донбасу залежатиме від зустрічі президента США Джо Байдена та президента РФ Володимира Путіна. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини