Головна Новини Політика президент Законопроект про розмитнення авто з єврономерами в Україні: що про це думає Зеленський
commentss НОВИНИ Всі новини

Законопроект про розмитнення авто з єврономерами в Україні: що про це думає Зеленський

Зеленський вважає прийняття законопроекту розумним рішенням

19 лютого 2021, 17:06
Поділіться публікацією:

Глава держави Володимир Зеленський підтримав прийняття змін у Податковому і Митному кодексах України. Про це повідомляє Офіс Президента.

Законопроект про розмитнення авто з єврономерами в Україні: що про це думає Зеленський

Зеленський прокоментував законопроект - фото: з відкритих джерел


Так, вчора, 18 лютого, Верховна Рада України прийняла зміни в Податковому і Митному кодексах, які передбачають пільгове митне оформлення автомобілів з європейською реєстрацією. Нововведення будуть поширюватися тільки на ті автомобілі на іноземних номерах, які були ввезені в Україну до кінця 2020 року.


Зеленський зазначив, що даний законопроєкт є розумним компромісом, адже він захистить власників недорогих машин, які вже були ввезені, а також якоюсь мірою захистить екологію від шкідливих викидів. Однак головним плюсом є державна реєстрація цих машин, яку тепер можна буде провести. Згідно з новими правилами, розмитнити можна буде тільки один автомобіль однієї категорії та на одну людину.


Є три умови, яким машина повинна також відповідати:


- Автомобіль не може бути ввезений з території ОРДЛО або ж з території країни-агресора і країни-окупанта. В іншому випадку нові правила не будуть діяти на цю машину;


- Важливо, щоб транспортний засіб відповідав стандартам мінімум "Євро2";


- Авто має бути вироблено не на території країни-агресора і країни-окупанта.

На сайті Верховної Ради повідомляється, на пільгове митне оформлення дається 180 діб з того дня, коли закон набрав чинності.


Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, що у Зеленського розповіли, коли Україна вступить в Євросоюз, а також про те, що Разумков дав команду почати збір підписів за імпічмент Зеленського.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини