Головна Новини Політика президент Як Зеленський відмовлявся від підготовки до зустрічі з Макроном — Данилюк
commentss НОВИНИ Всі новини

Як Зеленський відмовлявся від підготовки до зустрічі з Макроном — Данилюк

Екс-секретарю РНБО доводилося звертатися до нинішньої першої леді, щоб вплинути на Володимира Зеленського

18 липня 2021, 20:01
Поділіться публікацією:

Перша зустріч президента Володимира Зеленського ыз закордонними політиками могла вийти не дуже вдалою. За словами екс-секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олександра Данилюка, Зеленський не надто наполегливо готувався до діалогу ыз французьким президентом Еммануелем Макрона, повідомляє "1+1".

Як Зеленський відмовлявся від підготовки до зустрічі з Макроном — Данилюк

Готуватися до зустрічі з Макроном Зеленського змусила дружина — Данилюк. Фото із відкритих джерел

Данилюк зізнався, що на тоді ще майбутнього (зустріч проходила за дев'ять днів до другого туру виборів — ред.) Президента довелося впливати за допомогою його дружини. Зеленському було необхідно вдумливо ознайомитися з багатьма документами і проаналізувати підготовлені для нього матеріали.

"Були випадки, коли я давав документи, а він не хотів готуватися. Казав: "я пішов" — і йшов. Я тоді телефонував дружині Зеленського в номер і говорив: "Олена, щось здається, Володимир не кращим чином підготувався до зустрічі з президентом Франції". Через деякий час в мій номер заходить Зеленський і каже: "Гаразд, давай мені папку", — поділився спогадами Данилюк.

При цьому колишній чиновник не критикує президента. На його думку, таке ставлення цілком виправдано, адже на той момент для Зеленського це була перша міжнародна зустріч на такому високому рівні. Зрозуміло, що масштаби підготовки до неї могли дійсно втомити.

До слова, вперше Володимир Зеленський провів ділові переговори з Еммануелем Макрона ще в якості кандидата в президенти України. Це сталося в Парижі 12 квітня 2019 року.

Наступна зустріч з Макрона, беручи до уваги з'їзду "нормандської четвірки", відбулася вже через два роки — в 2021-м.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що Володимир Зеленський пояснив, через що такі переговори в "нормандському форматі" постійно переносяться або зовсім скасовуються. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, що глава української держави позитивно оцінює кроки своєї команди на шляху до завершення російсько-української війни на Донбасі. За словами політика, закінчення цієї кровопролитної боротьби є його пріоритетом і як президента, і як громадянина України. Що саме, на його думку, потрібно для цього зробити, читайте в нашій публікації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини