Головна Новини Політика президент Як Зеленський планує деокупувати Крим
commentss НОВИНИ Всі новини

Як Зеленський планує деокупувати Крим

За словами Гаранта, Україна готується до вигнання рашистів з тимчасово окупованого півострова

24 лютого 2023, 20:38
Поділіться публікацією:

Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 24 лютого, під час пресконференції для українських та іноземних ЗМІ “Лютий. Рік незламності”, пишуть "Коментарі".

Як Зеленський планує деокупувати Крим

Президент України розповів про плани повернення Криму

На запитання, чи можливо цього року повернути Крим "фізичним шляхом", Зеленський відповів, що "ми готові морально і готуємось технічно".

"Є військові кроки, ми до них готуємось, ми готові морально, ми готуємось технічно — зброєю, посиленням, формуванням бригад наступу. Відправляємо людей на навчання, ми повинні бути готові", — сказав Зеленський.

Пояснюючи своє бачення й подальші дії української влади в деокупації та реінтеграції Криму, наголосив, що спершу треба перемогти. Але всі кроки мають врахувати інтереси українців та всіх жителів півострова.

"А далі будуть відповідні справедливі деокупаційні кроки. Дай Бог, аби вони були вдалі", — сказав Президент.

За словами Зеленського, Україна має все для перемоги у 2023 році, адже протистоїть Росії не сама, їй допомагають друзі, щоб агресія не поширилася далі.

"Якщо всі ми виконаємо свої завдання, на нас чекає перемога. Я впевнений, що перемога буде. Я дуже хочу, щоб цього року. У нас все для цього є — мотивація, впевненість, друзі, дипломатія. Ми об'єднали всі сили проти цієї навали", — заявив Президент.

Нагадаємо, на шпальтах "Коментарів" йшлося й про те, що Володимир Зеленський говорив про необхідність дійти до дипломатичної фіксації кінця цієї війни. Виконання ж всіх пунктів української формули миру дасть змогу відновити міжнародне право та перейти до дипломатичного завершення війни в Україні.

Як писали "Коментарі", з-поміж іншого, Президент України під час великої пресконференції, зупинився й на питанні "мирного плану" Китаю. Говорив і про те, чи буде вести мирні переговори з Путіним, назвав найжахливіший момент війни та як агресивні кроки Росії впливають не лише на Україну, а й на весь світ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини