Головна Новини Політика президент Зеленський про «мирний план» Китаю: Є позитиви
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський про «мирний план» Китаю: Є позитиви

У роковини початку Росією війни проти України Володимир Зеленський зібрав велику пресконференцію

24 лютого 2023, 18:35
Поділіться публікацією:

З-поміж іншого, Президент України під час великої пресконференції, зупинився й на питанні "мирного плану" Китаю, пишуть "Коментарі".

Зеленський про «мирний план» Китаю: Є позитиви

Глава держави кількома словами оцінив наміри Китаю зупинити війнув Україні

Володимир Зеленський вважає, що представлений Китаєм так званий "мирний план" — це не декларація, або резолюція, а лише "думки". Він називає позитивним той факт, що Китай вже почав говорити про Україну. Питання лиш у тому, що йде за словами від китайської сторони.

"Там говориться про територіальну цілісність, але не вказано якої країни саме. Але наша цілісність порушена. Там говориться про ядерну безпеку. Це важливо. Це збігається з інтересами світу", — заявив Зеленський.

В продовження теми миру, зачепив Президент ще низку глобальних питань, перейшовши частково на геополітику з точки зору подій в Україні.

"Ми плануємо створити спеціальний трибунал для Росії на майданчику ООН. Більшість країн бояться створювати трибунали для Росії і навіть думати про це, — заявив Президент. — Балтійська трійка та Польща завжди і в усьому наші підтримують".

А ще сказав, що головним своїм завданням бачить об’єднання усього світу. І він це робить і "точно не сам". Про необхідність підтримки і уже "вчора" та важливість зупинити російського агресора – перші головні меседжі Президента України.

На порталі "Коментарі" йшлося й про те, що за словами Глави держави, агресивні кроки Росії впливають не лише на Україну, а й на весь світ, тому ми намагаємось залучити представників максимальної більшості країн.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерт назвав від чого залежить фізичне існування кремлівської влади.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини