Головна Новини Політика президент Як можна швидко закінчити війну на Донбасі - Зеленський
commentss НОВИНИ Всі новини

Як можна швидко закінчити війну на Донбасі - Зеленський

Президент України вважає, що все залежить від бажання російської сторони щодо припинення конфлікту

13 липня 2021, 18:56
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський позитивно оцінює кроки своєї команди на шляху до завершення російсько-української війни на Донбасі. За словами політика, закінчення цієї кровопролитної боротьби є його пріоритетом і як президента, і як громадянина України, пише литовське видання LRT.

Як можна швидко закінчити війну на Донбасі - Зеленський

Зеленський вважає, що у РФ немає політичної волі для закінчення війни з Україною. Фото: РИА Новости

Під час спілкування із зарубіжними журналістами Зеленський зазначив, що за останні сім місяців його команда робила все можливе, щоб знизити напругу на сході країни до мінімуму. Про те, що їм вдається, на думку президента, свідчить зниження масових обстрілів або регулярних вибухів біля лінії розмежування.

Також Володимир Зеленський говорить про те, що якщо більше сотні людей, що знаходяться в полоні у так званих "Л-ДНР", його влада змогла повернути, тому й інших теж цілком реально забрати.

На думку глави держави, багато в цій ситуації залежить від політичної волі — як в Україні, так і в Російській Федерації. При цьому вітчизняні політики, впевнений Зеленський, мають величезне бажання швидше закінчити війну.

"Я б не став президентом, якби не відчував, що можу [закінчити війну, — ред.] і хотів би цього, мені вистачає енергії, бажання, політичної волі. Але цього виявилося не досить, щоб закінчити війну за рік. Те ж саме має виходити і від російської сторони. Якщо Росія захоче завтра, то ми дуже швидко покінчимо з цією війною", — підкреслив Володимир Зеленський.

На його думку, російському політикуму пора прагнути до завершення конфлікту.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як експерти оцінюють підсумки зустрічі Володимира Зеленського з німецьким канцлером Ангелою Меркель. Чого від закордонного вояжу президента слід чекати Україні, читайте в нашій публікації.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, чи здатний Зеленський, на думку фахівця, в дійсності зупинити ескалацію військового протистояння на Донбасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

иван

14 липня 2021, 06:18

пиздыкало

ККК

13 липня 2021, 19:04

И кто голосовал за это продажное и тупое чмо?!! Для прекращения войны это чмо должно сесть за стол переговоров с лидерами ДНР и ЛНР, но это же этому пидару не выгодно оно на войне деньги делает! И из за таких ублюдков евреев и называют жидовскими тварями!


Новини