Головна Новини Політика президент Влада — народу: які питання виноситимуть на референдуми в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Влада — народу: які питання виноситимуть на референдуми в Україні

Президент України Володимир Зеленський пояснив, які питання люди зможуть виносити на референдуми

20 травня 2021, 16:13
Поділіться публікацією:

Закони про референдуми в Україні дозволять українцям ініціювати розв'язання проблемних питань на місцевому на загальнонаціональному рівнях. Про це під час прес-конференції розповів президент України Володимир Зеленський.

Влада — народу: які питання виноситимуть на референдуми в Україні

Референдум в Україні. Фото: Слово і діло

"Народовладдя, волевиявлення людей, ті проблеми, які вони вважають важливими, які не підіймає держава. Їх вони можуть самі ініціювати. Цю можливість — ініціювання питання — ми й надали законом про референдум", — зазначив президент.

За його словами, формат референдуму може бути ініційований українцями.

"Щодо змін до Конституції, наприклад, то це вже може бути ініціатива президента України. І такі питання є. До референдумів я б ставився дуже й дуже обережно", — сказав Зеленський.

Він анонсував, що невдовзі до парламенту надійде законопроект про місцеві референдуми.

"Завжди на місцях люди знають свої місцеві проблеми набагато краще, ніж ми всі в інших містах та селищах. Я позавчора передав законопроект про місцеві референдуми Руслану Стефанчуку. Руслан подасть його на розгляд Верховної Ради України. Ці референдуми будуть частіше за ініціативи саме місцевих людей. Це дуже важливо. Це і є народовладдя", — пояснив глава держави.

Вирішення ситуації на Донбасі може бути винесено на всеукраїнський референдум, вважає Зеленський. Нині це найважливіше питання, і в Офісі президента припускають такий сценарій.

"Я впевнений, що через деякий час ми представимо на розсуд суспільства референдум саме з такою тематикою. Це може бути один із планів, якщо не спрацюють інші", — резюмував Зеленський.

Президент України також розповів, чому немає прогресу щодо Донбасу. Зеленський пояснив, чому запросив до зустрічі президента РФ Володимира Путіна та анонсував боротьбу з олігархами за допомогою нового закону.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини