Головна Новини Політика президент В Україні відновлять конкурси для держслужбовців: Зеленський підписав закон
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні відновлять конкурси для держслужбовців: Зеленський підписав закон

Документ відновлює процедуру проведення конкурсів на зайняття посад державної служби всіх категорій

4 березня 2021, 12:40
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про відновлення конкурсів для державних службовців, який Верховна Рада прийняла 23 лютого з урахуванням пропозицій гаранта. Про це йдеться на офіційному сайті президента 4 березня.

В Україні відновлять конкурси для держслужбовців: Зеленський підписав закон

Зеленський підписав закон про відновлення конкурсів для держслужбовців - фото з відкритих джерел

Таким чином, документ відновлює процедуру проведення конкурсів на зайняття посад державної служби всіх категорій. Протягом шести місяців з дня набрання чинності документа повинні бути оголошені конкурси на посади, що займають особи, з якими раніше уклали контракти про проходження держслужби на період дії карантину через пандемію Covid-19.

Також законом скасовується положення, що суб'єкт призначення може звільнити держслужбовця з посади категорії "А" за власною ініціативою, за поданням прем'єр-міністра України або відповідного міністра або керівника центрального органу виконавчої влади (керівника державного органу) протягом чотирьох місяців з дня призначення глави уряду або відповідного міністра або керівника державного органу.

Нагадаємо, що раніше Зеленський підписав указ про заходи, які необхідні для повернення окупованого Росією Криму під контроль України. Гарант доручив Кабінету міністрів запустити і організувати роботу "Кримської платформи". Вона повинна дати старт поверненню окупованого півострова до складу України. Повідомляється, що президент покладає величезні надії на цей проект.

Як раніше повідомляли "Коментарі", Зеленський анонсував створення в Україні "Суду в смартфоні". Передбачається, що це має прискорити судовий процес, мінімізувати корупцію і можливості для зловживань.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини