Головна Новини Політика президент Зеленський анонсував «Суд у смартфоні»: що це означає
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський анонсував «Суд у смартфоні»: що це означає

Президент повідомив і про плани створити в Україні суд присяжних

1 березня 2021, 14:03
Поділіться публікацією:

В Україні з’явиться "Суд у смартфоні", як повідомив сьогодні президент Володимир Зеленський під час Всеукраїнського форуму "Україна 30. Розвиток правосуддя".

Зеленський анонсував «Суд у смартфоні»: що це означає

Фото: ОП

Таку новинку планують впровадити за аналогією з іншими державними послугами у смартфоні. Як розповів гарант, таким чином більшість бюрократичних процедур перейдуть в онлайн. Передбачається, що це має прискорити судовий процес, мінімізувати корупцію та можливості для зловживань.

"Ми запроваджуємо в країні народовладдя, а це не лише місцеві та всеукраїнські референдуми. Одним з його інструментів є суд присяжних", — заявив Зеленський.

За його словами, скоро оприлюднять відповідні законопроєкти. Модель та формат суду присяжних будуть детально й уважно обговорюватися.

Президент наголосив, що успішна судова реформа конче необхідна в ракурсу інтеграції України в Європейський Союз і НАТО.

Нагадаємо, в Києві 1-3 березня відбудеться Всеукраїнський форум "Україна 30. Розвиток правосуддя". При цьому є стійке відчуття, що ряд подій останнього часу (відмова МВФ нам у транші через відсутність, в тому числі, судової реформи; вирок у справі Стерненка) — спрямовані на формування певного порядку денного, що реформу потрібно проводити навіть "через коліно". "Коментарі" запитали експертів, чи чекати Україні судової реформи і які позитиви та ризики вона може нести.

На думку експертів, якщо в Україні відбудеться реальна судова реформа, підкріплена іншими (в правоохоронній системі, в СБУ і так далі), то країна поліпшить позиції в рейтингах корупції — в позитивному сенсі. До того ж до нас підуть інвестиції, які гальмуються через те, що сила закону у нас часто-густо підміняється законом сили і телефонним правом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ирина

1 березня 2021, 17:54

Развеиваемся , получается https://kosatka.media/category/gaz/news/operator-gts-ukrainy-stal-chlenom-evropeyskoy-biznes-associacii


Новини