Головна Новини Політика президент Зеленський підписав указ про повернення Криму до України
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський підписав указ про повернення Криму до України

Президент доручив Кабміну запустити платформу по поверненню півострова

26 лютого 2021, 16:01 comments1729
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський зробив важливий крок щодо повернення Криму до складу України. Гарант підписав відповідний указ про заходи, які необхідні для повернення окупованого Росією півострова під контроль нашої країни. Про це повідомили в прес-службі глави держави.

Зеленський підписав указ про повернення Криму до України

Фото: ОП

Гарант доручив Кабінету міністрів запустити та організувати роботу "Кримської платформи", яка повинна дати старт поверненню окупованого півострова до складу України. Повідомляється, що президент покладає величезні надії на цей проект.

У прес-службі президента також відзначили, що Володимир Зеленський планує запустити і реалізувати заходи для розвитку і підтримки кримськотатарської мови, культури та прав жителів окупованого Росією півострова.

Президент України сказав, що зберігає щиру віру в те, що коли-небудь він скасує цей указ після того, як Крим повернеться до складу України.

Довідка: в лютому 2014 року на території Криму з'явилися військові без розпізнавальних знаків, які захопили будівлю кримського парламенту, аеропорт в Сімферополі та інші об'єкти стратегічної інфраструктури.

16 березня був проведений незаконний "референдум", який не визнала Україну і країни-члени міжнародної спільноти. Через кілька днів президент Росії Володимир Путін всупереч всім нормам міжнародного права підписав указ про "приєднання" Криму до Росії.

Після окупації Криму, у квітні 2014 року Росія почала збройну агресію на Донбасі, яка триває досі. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що буде після публікації розмови Суркова і Медведчука.

Читайте також, що будуть обговорювати на закритому засіданні РНБО 26 лютого.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/OP_UA/3779
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини