Головна Новини Політика президент Україна хоче розширювати Нормандський формат - запрошення вже отримали США
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна хоче розширювати Нормандський формат - запрошення вже отримали США

Україна хоче розширити Нормандський формат і запросила Штати для участі в ньому

1 вересня 2021, 08:00
Поділіться публікацією:

Україна планує розширити Нормандський формат і пропозицію для участі в ньому вже отримали Штати. Як інформує видання "Коментарі", про це заявив глава української держави Володимир Зеленський під час презентації програми трансформації України в музеї-садибі Джорджа Вашингтона, пише "Укрінформ".

Україна хоче розширювати Нормандський формат - запрошення вже отримали США

Володимир Зеленський. Фото: Слово і діло

За словами Володимира Зеленського, в Україні серйозно стурбовані тим, які корективи потрібно внести у вже наявний Нормандський формат для більшої його ефективності на шляху до мирного врегулювання ситуації на сході України. Президент повідомив, що вже надійшла пропозиція Вашингтону приєднатися до "нормандської четвірки" для роботи на кількох етапах.

При цьому глава української держави вважає, що в розвитку Нормандського формату повинні бути зацікавлені багато країн, а не тільки Україна, адже питання безпеки стоїть дуже гостро.

Зеленський натякнув, що російська агресія, з якою зіткнулася Україна, це не тема виключно суверенітету і територіальної цілісності України, це питання всього регіону, в який входять такі країни, як Молдова, країни Балтії і, звичайно ж, Білорусь. Тому і в ефективності Нормандського формату повинні бути зацікавлені всі.

Також Володимир Зеленський уточнив, що з цього питання почне важлива розмова з Джо Байденом.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Зеленський під час офіційного візиту в США заявив, що Україна мало підтримки НАТО і немає часу більше чекати, потрібна конкретика.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв — Володимир Зеленський повіз до Вашингтона важливі документи , які передасть особисто в руки Джо Байдена.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини