Головна Новини Політика зовнішня політика Армія РФ на кордоні: Зеленський розповів, чи чекати ескалації на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Армія РФ на кордоні: Зеленський розповів, чи чекати ескалації на Донбасі

Зараз в ОРДЛО перебуває понад 30 тисяч російських військовослужбовців, стверджує президент

1 червня 2021, 11:42
Поділіться публікацією:

Напруженість військової ситуації на Донбасі продовжує бути однією із ключових тем сьогодення. Не додає спокою й інформація про те, що Росія "пригальмувала" відведення військ, які раніше перекинула до кордону з Україною. За словами президента Володимира Зеленського, зараз тільки в ОРДЛО знаходиться понад 30 тисяч представників російської армії.

Армія РФ на кордоні: Зеленський розповів, чи чекати ескалації на Донбасі

Володимир Зеленський про війська РФ на кордоні з Україною. Фото із відкритих джерел

Таку інформацію глава української держави повідомив, спілкуючись із журналістами німецького видання Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Також Зеленський навів й іншу статистику. Попри всі обіцянки прибрати бойові підрозділи, які знаходяться в прикордонній зоні, РФ продовжує тримати близько 50-80 тисяч військовослужбовців неподалік окупованого Донбасу. Також, за словами Зеленського, досить значна кількість російських бійців знаходиться і в окупованому Криму — понад 30 тисяч, як і в ОРДЛО.

За словами Зеленського, російська влада для відводу очей почала відведення своїх військ із того ж Криму. Однак всі зрушення обмежилися кількома тисячами військовослужбовців і дуже малою кількістю бойової техніки. Президент запевняє, що з анексованого півострова і від східних кордонів України відвели лише близько 10% перекинутих раніше машин, танків і іншого військового транспорту.

Володимир Зеленський підкреслює, що і представники влади, і ЗСУ нині постійно знаходяться в очікуванні можливої ескалації ситуації на Донбасі. Від Росії продовжують чекати можливого нападу і більш масштабних дій "у відкриту".

На думку президента, небезпечні сплески російської агресії можуть проявлятися мінімум до середини вересня. Така приблизна дата пов'язана із проведенням чергових військових навчань в Росії.

Зеленський вважає, що події на Донбасі продовжують демонструвати серйозні та небезпечні наміри Кремля. При цьому, попри всі дипломатичні ризики, Україна не відступається від спроб змусити Росію офіційно визнати себе стороною конфлікту, щоб швидше прийти до консенсусу і закінчити війну на сході України.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, якими прогнозами щодо військової ситуації на Донбасі влітку-2021 року поділилися українські експерти. Всі деталі — в нашій публікації.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, якою була ситуація поблизу лінії розмежування наприкінці травня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Брат

1 червня 2021, 11:12

Не благодарность-типичная черта западников,включая впавшую в сделку с Сатаной Украину.А потому нарыв надо было вскрывать еще в 2014,было бы бескровно.Теперь придеться кое-какие территории зачищать.А вот когда запад саалит из Украины и на расстояние 1000км от российских границ,тогда и Россия отведет свои войска от своей границы на своей территории.


Новини