Головна Новини Політика президент Соціологи розповіли, у яких регіонах України найбільше підтримують Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Соціологи розповіли, у яких регіонах України найбільше підтримують Зеленського

За підсумками року, чинний президент втратив електоральне лідерство на Заході

14 грудня 2021, 09:41
Поділіться публікацією:

Молоді люди до 24 років, за підсумками поточного року, найбільше підтримують чинного президента України Володимира Зеленського – 28%. На Півдні країни державний глава має найбільшу підтримку виборців (23%), значно випереджаючи всіх конкурентів. Про це свідчать результати соціологічного дослідження Українського інституту майбутнього (UIF).

Соціологи розповіли, у яких регіонах України найбільше підтримують Зеленського

Володимир Зеленський - фото: Офіс Президента

Крім того, перше місце утримує президент і в центральних регіонах – за нього готові віддати голоси 18% українців, у той час як за Петра Порошенка – 12%, а Володимира Гройсмана – 8%.

У східній частині України Зеленський випереджає лідера "Опозиційної платформи – За життя" Юрія Бойка з 17% до 14%.

Соціологи зазначають, що за підсумками 2021 року, чинний президент втратив електоральне лідерство на Заході. У цьому регіоні за нього готові проголосувати 16%, у той час як за Порошенка – 19%.

Донбас для Зеленського дослідники називають "відверто проблемним регіоном", оскільки там він значно програє Бойку з 6% до 22%, а також Євгену Мураєву, який має 18% підтримки.

Нагадаємо, що у разі виборів українського президента найближчої неділі за чинного главу держави Володимира Зеленського проголосували б 18% усіх українців. Гарант продовжує утримувати перше місце серед усіх потенційних кандидатів.

Крім того, Зеленський та його попередник Петро Порошенко ділять наразі між собою Вищий антирейтинг кандидатів у президенти. Експерти проаналізували для інтернет-видання "Коментарі" результати нового президентського рейтингу, а також назвали причини такого розподілу голосів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини