Головна Новини Політика президент Що робитиме Україна без підтримки Заходу — Зеленський
commentss НОВИНИ Всі новини

Що робитиме Україна без підтримки Заходу — Зеленський

Українці, стримуючи російську агресію на Донбасі, воюють не тільки за мир у країні, але і в Європі, впевнений президент

16 червня 2021, 19:43
Поділіться публікацією:

Військова ситуація на Донбасі продовжує бути однією з найгостріших тем сьогодення. За словами президента України Володимира Зеленського, головна проблема багатьох європейських лідерів — нерозуміння того, що війна з Росією на Донбасі відбувається на території Європи.

Що робитиме Україна без підтримки Заходу — Зеленський

Зеленський переконаний, що без підтримки Заходу Україна створить міцну армію. Фото: ОП

Главу держави під час спілкування із журналістами іноземних видань цитує Офіс Президента.

Зеленський переконаний, що російська агресія може виявитися не тільки щодо України. Однак європейські політики, попри значну підтримку нашої країни, не зовсім усвідомлюють масштаби трагедії.

Президент підкреслив, що нікому з країн не бажає втрачати своїх громадян, відстоюючи територіальну цілісність. Однак він хоче, щоб міжнародні партнери зрозуміли, як непросто Україні давати відсіч російським окупантам.

При цьому, за словами глави держави, в разі, якщо наша країна опиниться без підтримки Заходу, у нас є лише один вихід. Припускаючи подібну ситуацію, Зеленський стверджує, що українцям доведеться створити найпотужнішу серед інших європейських держав армію.

Такі прогнози, на думку президента, більш песимістичні, ніж навпаки. Все тому, що на створення потужної мілітарної системи знадобиться безліч витрат: і фінансових, і людських. До того ж, війна і сама по собі забирає багато життів. У мирний же час можна працювати на розвиток науки, технологій та інших сфер суспільства, вважає Володимир Зеленський.

При цьому український президент переконаний, що без підтримки ми не залишимося. Більш того — Зеленський запевняє, що наразі українська держава максимально наблизилося до можливості отримати ПДЧ в НАТО.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що, на думку експерта, заважає Україні стати повноцінним членом Північноатлантичного Альянсу. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, які питання щодо української держави були порушені на саміті Байден-Путін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Vasya

16 червня 2021, 18:57

Зеля жжот. Оказывается укриана тянет мазу за всю планету, навреное решили претендовать на почетное звание евреев.


Новини