Головна Новини Політика зовнішня політика Переговори Байден-Путін: що було сказано про Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Переговори Байден-Путін: що було сказано про Україну

Путін упевнений, що Байден погодився щодо необхідності дотримання Україною «Мінських угод»

16 червня 2021, 19:16 comments1776
Поділіться публікацією:

Прямо зараз у Женеві журналісти з різних країн мають можливість взяти участь у пресконференції російського президента Володимира Путіна після саміту з Джозефом Байденом. Як повідомляють "Коментарі", за словами глави РФ, українське питання обговорювалося політиками не надто докладно.

Переговори Байден-Путін: що було сказано про Україну

Байден зустрівся із Путіним у Женеві. Фото: РИА Новости

Путін зазначив, що, на його думку, Байден підтримує думку про необхідність дотримання "Мінських домовленостей" офіційним Києвом. При цьому Росія не зобов'язувалася приймати на себе якісь нові зобов'язання або відповідальність щодо ситуації на Донбасі.

За словами Путіна, єдине, що у Кремлі можуть зробити, — це всіляко сприяти впровадженню "Мінська" в життя, щоб закінчити військове протистояння мирним шляхом. Однак політик вважає, що Україна абсолютно далека від цього.

Серед іншого, Володимир Путін розкритикував запропонований Україною ще восени 2020 року план закінчення війни.

Як нагадав глава РФ журналістам, українська сторона вирішила, що найоптимальнішим виходом із конфлікту буде введення військ на Донбас, закриття кордонів із РФ і проведення виборів в ОРДЛО через три місяці після виконання перших двох кроків.

Путін підкреслив, що подібні дії прямо протилежні тексту "Мінських домовленостей", які були підписані представниками "нормандської четвірки".

Також під час виступу російський президент зазначив, що загалом зустріч із Байденом пройшла досить конструктивно, з обопільним бажанням зрозуміти один одного. Ворожості від американської делегації і глави Штатів Путін, начебто, не помітив.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що близькі до Путіна політики заявили про ймовірне приєднання Америки до обговорення питань Донбасу. Чого очікують від США, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, як буде розвиватися ситуація в окупованих Криму і ОРДЛО після завершення зустрічі Байдена і Путіна. Яку думку висловив один з українських нардепів, читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Фрол

17 червня 2021, 01:05

Сцарь, он же Путлер, он же сученыш гнойный, гнет свою линию. Значит, Украине надо вооружаться и пиздить ОРДЛО


Новини