Головна Новини Політика президент Що чекає на Зеленського: прогнози експертів
commentss НОВИНИ Всі новини

Що чекає на Зеленського: прогнози експертів

Експерти оцінили шанси та можливості Зеленського повернути популярність і його можливі перспективи

17 грудня 2020, 14:48 comments3164
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський визнаний розчаруванням року і політиком року. Як і за допомогою чого він може змінити в кращу для себе сторону ситуацію у 2021 році, наскільки реально повернути колишню популярність і чи можливий достроковий відхід з поста — про це розмірковували українські експерти.

Що чекає на Зеленського: прогнози експертів

"Зеленський став другим Порошенко"

Політолог, директор аналітичного центру "Політика" Микола Давидюк зазначає, що Порошенко на подібному терміні каденції теж мав великий відсоток розчарованих його діяльністю. Як і відсоток тих, хто вважав, що Україна рухається в неправильному напрямку. Але, на відміну від Зеленського, у Порошенка були і досвід, і команда.

"Розчарування у Зеленському багато в чому пов'язано з тим, що він обіцяв бути іншим. А сам, на думку українців, став другим Порошенко. Позначилися відсутність боротьби з корупцією, занадто близькі обійми з олігархами, корупція в самому парламенті. Люди пробачили йому гіршу боротьбу з коронавірусом в Європі, бідність, непрофесіоналізм команди. Але — не відсутність реальної боротьби з корупцією", — підкреслює політолог.

Микола Давидюк вважає, що якщо найближчим часом ця влада не продемонструє реальну боротьбу з корупцією, реальне реформування судів, реальне поліпшення економічної ситуації (щоб українці були менш бідними), велика ймовірність, що Зеленський піде з поста глави держави достроково. І що це буде найкоротша президентська каденція в історії України. Він також прогнозує, що в такому випадку буде, швидше за все, достроково переобиратися і Рада.

"Занадто багато помилок зробила діюча влада"

Політолог, директор Департаменту внутрішньої політики та комунікації Українського інституту політики (УІП) Олена Броницька зізналася, що у неї, як і у багатьох українців, були великі надії на Володимира Зеленського. А тому вона, як і ті, хто йому повірив, відчуває зараз жорстоке розчарування.

"Він, на жаль, "завис" між коміком і політиком. Від іміджу першого так і не позбувся, а політиком так і не став, — зазначає Олена Броницька. — Що не дивно, адже політик — це досвід, це професія, це зв'язки, це команда. Це чітка позиція по найважливіших для країни питанням. Нічого цього нова влада не проявила".

На думку експерта УІП, 2021 рік тільки добивати рейтинг "слуг" і Зеленського. Виправити щось вони навряд чи зможуть.

"Вчинено занадто багато помилок, — пояснює Олена Броницька. — У протидії пандемії коронавірусу: не було підтримки лікарів, не було підтримки малого і середнього бізнесу, зате було багато обіцянок, багато "розпилу" на дорогах. Замість боротьби з корупцією таке враження, що він її очолив. Давши волю, перш за все, друзям. Але якщо раніше у нас була просто корупція, то тепер це все помножено ще й на непрофесіоналізм чинної влади. Кадрова чехарда, законодавчі помилки (на які вже вказує КСУ). У нього немає політичного досвіду, немає справжньої команди. Є люди, які скористалися надіями, що покладаються на Зеленського, і проскочили у владу на його рейтингу".

Також експерт УІП підкреслює, що у Зе-команди немає не тільки єдності, але і стратегій, планів. Ні "посадок", немає боротьби з бідністю. Зате є теперішня вигода і війна всіх проти всіх, особливо в ближньому оточенні президента. І є посилення зовнішнього тиску на Україну.

"Думаю, Зеленський, як і парламент з псевдобільшості, будуть змушені піти достроково. І чим швидше — тим краще", — резюмує Олена Броницька.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що рейтинг довіри українців до Володимира Зеленського знизився з середини листопада. Грудень політик почав з показником "народної любові" в 44%.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Valto

17 грудня 2020, 15:21

О политике судят не по его словам а по его делам. Зеленский который "президент" не сделал ровным счетом ни чего. Все что он сделал вместе со своей моно- свитой только ухудшило жизнь народу. Пора задуматься о возвращении на сцену там у него больше получалось что-то сделать. Но вот вопрос ... А как же госдача,деньги народные....


Новини