Головна Новини Політика президент Санкції проти "Північного Потоку-2" почали скасовуватися відразу після приходу чинної влади, - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Санкції проти "Північного Потоку-2" почали скасовуватися відразу після приходу чинної влади, - експерт

Провал в питанні "Північного Потоку-2" розпочався з першої зустрічі Зеленського з Блінкеном

10 вересня 2021, 19:54
Поділіться публікацією:

Відразу після приходу до влади Володимира Зеленського, санкції проти "Північного Потоку-2" почали скасовуватися, про це порталу "Коментарі" повідомив політичний експерт Павло Нусс.

Санкції проти "Північного Потоку-2" почали скасовуватися відразу після приходу чинної влади, - експерт

Північний Потік-2, фото з відкритих джерел

Павло Нусс нагадує, що питання зняття санкцій з Росії в контексті "Північного потоку-2" було включено до порядку для переговорів Блінкена і Володимира Зеленського під час першого візиту держсекретаря США в Україну.

"І, так, Порошенко всі 5 років своєї каденції докладав максимум зусиль для стримування просування" Північного Потоку-2 ", і на Росію були накладені санкції не тільки США, але і багатьма країнами ЄС через спорудження геополітичної зброї Росії. Ці санкції були пролобійовані саме Порошенко і членами його команди ", — говорить Павло Нусс.
Підсумок усього цього, повідомляє експерт, закінчення будівництва "Північного Потоку-2".
Раніше портал "Коментарі" писав, що російський проект "Північний потік-2" готовий до старту вже через кілька днів. Як тільки газопровід буде добудований, він відразу ж буде введений в експлуатацію, про це заявив глава МЗС Росії Сергій Лавров.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що президент Володимир Зеленський хоче, щоб США приєдналися до переговорів в Нормандському форматі. На думку глави держави, в цьому форматі потрібно обговорювати питання "Північного потоку-2" з точки зору глобальної безпеки.
Професор кафедри політичних наук у КНУ ім. Шевченко, політолог Анна Малкіна зазначає, що ідея про приєднання США до переговорів в нормандському форматі не нова. На думку політолога, на зустрічі з президентом Зеленським Байден дав зрозуміти, що США не будуть давати твердої підтримки Україні для вступу в НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини