Головна Новини Політика президент Прямій демократії бути: Зеленський підписав закон про всеукраїнський референдум
commentss НОВИНИ Всі новини

Прямій демократії бути: Зеленський підписав закон про всеукраїнський референдум

Додатково розробляється закон про місцеві референдуми

8 квітня 2021, 18:14
Поділіться публікацією:

Україна зробила важливий крок у демократичному напрямку. За повідомленням віцеспікера Верховної Ради Руслана Стефанчука, під законом про всеукраїнський референдум нарешті з'явився президентський підпис.

Прямій демократії бути: Зеленський підписав закон про всеукраїнський референдум

Зеленський підписав закон про референдум. Фото: ОП

Як інформує політик, очільник української держави Володимир Зеленський зробив усе для того, щоб налагодити прямий діалог народу з владою. Стефанчук передбачає, що документ опублікують на офіційному вебресурсі президента вже сьогодні.

При цьому чиновник наголошує, що закон про референдум пройшов довгий шлях. Цей документ, за словами Стефанчука, є одним із тих, який обговорювали не лише нардепи, а й суспільство, а також іноземні консультанти. Додатково документ отримав схвалення з боку Венеціанської комісії, яка відстежує порушення прав і свобод людини.

Коментуючи цю важливу подію, Руслан Стефанчук нагадує, що на загальний розгляд необхідно виносити виключно важливі питання, які вимагають невідкладної реакції уряду.

Загалом же політик вважає підписання закону поверненою можливістю для українців відчути, що саме народ розпоряджається владою в країні, як це і записано в Конституції.

Нагадаємо, що бурхливе обговорення в ЗМІ закон про тонкощі референдуму отримав на початку 2021 року. Тоді ж експерти надали своє бачення ймовірних тем, винесених народом на обговорення, і власну оцінку їм.

Так, на думку політолога Наталії Білоус, в Україні подібне "народовладдя" здатне спричинити величезні маніпуляції. При цьому експерт підкреслила ймовірний вплив як Росії, так і Штатів на тематику та результати будь-яких референдумів. Детальніше про думку фахівця ви можете дізнатися в нашому матеріалі.

Раніше "Коментарі" повідомляли про ймовірний розгляд законопроєкту про місцеві референдуми. Ми детально пояснювали, про що йдеться в цьому документі.

Також на порталі ми розповідали, чи збираються дозволити народу вирішити питання Донбасу завдяки процедурі референдуму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини