Головна Новини Політика президент Послання Зеленського до Ради: що президент скаже нардепам
commentss НОВИНИ Всі новини

Послання Зеленського до Ради: що президент скаже нардепам

Звернення стосуватиметься ситуації в країні та становища України на міжнародній арені

23 листопада 2021, 18:22
Поділіться публікацією:

У вівторок, 23 листопада, стало відомо, що президент України Володимир Зеленський приблизно 1 грудня звернеться до парламенту.

Послання Зеленського до Ради: що президент скаже нардепам

Володимир Зеленський - фото: Офіс Президента

Експерти розповіли виданню "Коментарі", на що чекати від цього виступу глави держави.

Це буде звичайний звітний виступ президента перед народними депутатами

Політичний експерт Денис Гороховський наголошує, що йдеться про щорічне послання президента до Верховної Ради. Заходи, передбачені законодавством. По суті, звіт про виконану роботу та, можливо, озвучення стратегії на наступний рік.

"Опозиція, звісно, декларуватиме всі можливі заклики, включаючи заклик до президента піти у відставку. Але об'єктивно Зеленський на сьогодні продовжує залишатися найрейтинговішим політиком у країні. Водночас, з огляду на зниження партійного рейтингу, у перевиборах до Ради сьогодні не зацікавлений ані президент, ані його партія. Тому навряд ми почуємо якісь сенсаційні заяви під час виступу президента перед парламентом", – вважає Денис Гороховський.

При цьому він не виключає ймовірність якогось шоу у процесі виступу.

"Наприклад, затримання когось із депутатів просто у залі Ради. Електорату завжди подобається подібна активність, а президент любить гарну картинку, – пояснює експерт. — Але, найімовірніше, не буде навіть цього. Просто звичайний звітний виступ глави держави перед народними депутатами".

Ми можемо почути абсолютно емоційне звернення

Експерт аналітичного центру Kyivstratpro Тарас Семенюк нагадує, що класично звернення президента до парламенту є стратегічним документом.

"Він визначає важливі стратегічні цілі, а також підбиває підсумки за минулий рік. Я б у цьому зверненні хотів почути пропозиції-заяви щодо виходу з енергетичної кризи, по тому, як ми захищатимемося від все більш імовірної нової хвилі російської агресії. Як вибудовуватимемо свою оборону. Які основні загрози стоять перед нашою державою", – зазначає експерт.

На його думку, таке звернення має мати певний мобілізаційний характер.

"Але в сьогоднішній ситуації, коли влада стрімко втрачає довіру народу, контроль над ситуацією (в енергетиці, нацбезпеці, економіці, соціальній політиці, міжнародних відносинах), коли осипаються рейтинги – ми можемо почути (є така технологія) абсолютно емоційне звернення . Заяви про зрадників, про тих, хто нібито заважає цій владі працювати. Перекладання відповідальності з Офісу президента та монобільшості – на опонентів, на умовних олігархів, "п'яту колону" тощо. Думаю, Зеленський виступить саме у такому ключі – ми хочемо, але нам заважають".

Раніше на порталі "Коментарі" – Ось і екватор: експерти розповіли, чи виправдав Зеленський надії українців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини