Головна Новини Політика президент Ми йдемо, а там – шлагбаум: Зеленський висловився про вступ України до НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Ми йдемо, а там – шлагбаум: Зеленський висловився про вступ України до НАТО

На шляху вступу нашої країни до НАТО є певні перешкоди

11 грудня 2021, 09:28
Поділіться публікацією:

За словами президента України Володимира Зеленського, держава продовжує докладати зусиль, щоб набути членства в Північноатлантичному Альянсі (НАТО). Однак на цьому шляху, за словами гаранта, є певні перешкоди. Про це державний глава заявив у інтерв'ю "1+1".

Ми йдемо, а там – шлагбаум: Зеленський висловився про вступ України до НАТО

Володимир Зеленський - фото: Офіс Президента

"Ми продовжуємо свій шлях до НАТО. Але ви бачите, ми йдемо, а там — шлагбаум. Чи нам все одно, обійдемо його? Не вдається його обійти", — сказав Зеленський.

На питання телеведучої Наталії Мосейчук, чи не стане мета України – НАТО – ціною компромісу між Російською Федерацією та Сполученими Штатами Америки, президент відповів:

"Ми точно це не обговорювали. Мені здається, що президент США Байден сказав це не тільки мені, а публічно, що НАТО та членство в Альянсі – це вибір не США, не Росії, не будь-якої іншої країни Альянсу, а вибір громадян України. На жаль, він не додав, що вирішують не українські громадяни, а саме країни-члени НАТО".

Зазначимо, що, за повідомленням Міністерства закордонних справ РФ, Росія вимагає від Альянсу офіційно відкликати згоду про вступ до військового союзу нашої країни. Рішення про це було ухвалено на саміті НАТО у Бухаресті у 2008 році.

Нагадаємо, що глава Російської Федерації Володимир Путін заявив, що хоче гарантії від країн НАТО, що Альянс не буде розширений на схід. Водночас, Америка та союзники по НАТО запевняють, що Росія платитиме велику ціну, якщо продовжить агресію проти України.

Раніше видання "Коментарі" писали, що у Держдепі США розповіли про терміни вступу України до Північноатлантичного Альянсу (НАТО). Навряд чи це відбудеться у найближче десятиліття.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини