Головна Новини Політика президент 110-й день війни: Зеленський звернувся до українців (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

110-й день війни: Зеленський звернувся до українців (ВІДЕО)

Зеленський запевнив українців, що всі тимчасово окуповані міста та села будуть обов'язково звільнені

13 червня 2022, 22:45
Поділіться публікацією:

110-й день війни: Зеленський звернувся до українців (ВІДЕО)

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента України

Сьогодні минає 110 день війни, яку Росія розв'язала проти України. Президент Володимир Зеленський записав відеозвернення та розповів, який великий шлях українці пройшли за цей час.

Зеленський нагадав, що нашим воїнам вдалося вибити ворожі війська із Житомирської, Київської, Чернігівської, Сумської областей. Вдалося визволити значну частину Харківської області. Загалом уже звільнено понад тисячу населених пунктів.

Також було зупинено настання окупантів на півдні України. Проте російські загарбники все ще бажають зруйнувати Миколаїв, Запоріжжя, міста Дніпропетровської області. За словами Зеленського, поки що окупантам вистачає сил, щоб бити з артилерії. А Одеса залишається мішенню для російського флоту. Але вже було зірвано десятки спроб настання російської армії на півдні. Завдяки контрнаступу вже звільнено частину громад у Херсонській області.

"Ми щодня звертаємо увагу партнерів на те, що лише достатня кількість сучасної артилерії для України забезпечить нашу перевагу і покладе край російським знущанням з українського Донбасу", — сказав Зеленський.

Глава держави наголосив, що "ми маємо справу з абсолютним злом" і додав, що ми не маємо іншого вибору, окрім того, як йти далі та звільняти всю територію України, вибивати окупантів у нашій землі.

"Ми прийдемо у всі наші міста, у всі наші села, в яких поки що немає нашого прапора. Його немає на адміністративних будинках, хоча, я впевнений, що українських прапорів там багато. Просто у людей. Просто вдома. Ми їх бачили, коли люди протестували проти окупантів. І ми їх побачимо ще коли повернемося", — зазначив президент.

Також Зеленський попросив усіх, хто має можливість спілкуватися з людьми, що зараз на тимчасово окупованих територіях, говорити їм про те, що звільнення неодмінно буде.

"Кажіть їм, що українська армія прийде. Звичайно, ми звільнимо і наш український Крим. Прапор України знову буде над Ялтою та Судаком, над Джанкоєм та Євпаторією. І нехай кожен із російських чиновників, хто захопив собі дорогу землю в Криму, пам'ятає, що ця не та земля, де їм буде спокій", — наголосив глава держави.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував читачів про те, що президент доручив прем'єр-міністрові Денису Шмигалю опрацювати питання, підняті в петиції щодо скасування заборони на виїзд з України чоловікам віком від 18 до 60 років.

Також видання "Коментарі" повідомляло, що Зеленський заявив, що колаборанти вже отримують квитки для втечі. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини