Головна Новини Політика президент Петиція про відміну заборони на виїзд чоловіків з України: що на неї відповів Зеленський
commentss НОВИНИ Всі новини

Петиція про відміну заборони на виїзд чоловіків з України: що на неї відповів Зеленський

Президент доручив прем'єр-міністрові Денису Шмигалю опрацювати питання, підняті у петиції

11 червня 2022, 09:43 comments1173
Поділіться публікацією:

Зеленський дав свою відповідь до петиції про скасування заборони на виїзд з України для чоловіків віком від 18 до 60 років. Відповідь гаранта опублікована на офіційному сайті Президента України.

Петиція про відміну заборони на виїзд чоловіків з України: що на неї відповів Зеленський

Владимир Зеленский. Фото: сайт Офіса президента України

Так, за словами глави держави, скасування зазначених обмежень передбачається зробити після завершення дії правового режиму воєнного стану. Проте згідно із законом правила перетину держкордону України громадянами України встановлюються Кабміном, у т.ч. і період військового становища.

У зв'язку з цим Зеленським було доручено Прем'єр-міністру України Шмигалю опрацювати пропозиції, описані в електронній петиції, звернувши увагу на дотримання конституційних прав громадян, запобігання та виявлення можливих правопорушень, пов'язаних з корупцією, зокрема серед співробітників прикордонних пунктів пропуску та територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Нагадаємо, що за кілька днів після того, як петиція з'явилася на сайті Президента України, Зеленський бурхливо відреагував на неї. Під час спільної з Президентом Польщі Анджеєм Дудою пресконференції він сказав:

"Ви знаєте, я, напевно, не до кінця розумію, до кого ця петиція – до мене, а може, ця петиція має адресуватися батькам тих воїнів, яких втратили через те, що вони захистили ціною свого життя Україну, ту чи іншу область, той чи інший регіон, те чи інше місто...".

Для довідки:

Петицію було створено 18 травня поточного року. Автором є Гуміров Олександр Ігорьович. Основна ідея — скасування заборони на виїзд з України чоловіків віком від 18 до 60 років та запровадження пріоритету призову при мобілізації добровольців. Станом на 11 червня петиція набрала понад 27 тисяч голосів із необхідних 25 тисяч.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, яка зараз ситуація на фронті. У Генштабі ЗСУ дали інформацію про швидкі наступи російських окупантів та назвали напрямки. Подробиці читайте у нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" писав про те, що Олексій Арестович під час прямого ефіру на каналі "Фейгін-Live" розповів про арабських найманців, які воюють на боці Росії в Україні.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

11 червня 2022, 09:09

Зе-Асад увійде в історію як той, хто остаточно занапастив Україну. Хоч би на останок почав ставитись до людей людяно. Вони не державники. Шанс врятувати все - увійти до складу країни/країн Європи. Через 100 - 200 років більш розумні покоління приймуть рішення - стати самостійними чи далі лишатись у складі.


Новини