Головна Новини Політика президент Чому Росія загострює конфлікт на Донбасі — Зеленський
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Росія загострює конфлікт на Донбасі — Зеленський

На думку президента, регулярними обстрілами українських позицій у 2021 році РФ реагувала на зовнішньополітичні фактори

17 червня 2021, 11:07
Поділіться публікацією:

Непроста військова ситуація поблизу лінії розмежування на Донбасі продовжує тримати українців в напрузі. Регулярні обстріли з боку російських бойовиків порушують обговорений режим тиші, а також забирають життя наших захисників. За словами президента Володимира Зеленського, будь-яким загостренням з боку т.зв. "Л-ДНР" Росія реагує на зовнішні політичні "подразники".

Чому Росія загострює конфлікт на Донбасі — Зеленський

Зеленський розповів про причини ескалації війни на Донбасі. Фото: ОП

Слова глави держави, який спілкувався із іноземними журналістами, цитують в Офісі президента.

Зеленський говорить, що ескалація конфлікту на Донбасі в 2021 році відбулася з багатьох причин. Однією з основних президент вважає зміну керівництва Штатів — нова адміністрація Білого Дому значно переінакшила лінію поведінки щодо Російської Федерації.

Також на окремі моменти загострення, впевнений Володимир Зеленський, вплинуло збільшення кількості економічних санкцій, введених проти Росії. Підстьобнуло Кремль до "нацьковування" своїх бойовиків на Донбасі проти ВСУ і в цілому посилення дипломатичної риторики міжнародних партнерів (і Європи в тому числі).

За словами Зеленського, значне занепокоєння нині викликає підготовка масштабних військових навчань, які Росія планує провести спільно з білоруською армією. Президент каже, що російські військовослужбовці, згідно з різними розвідданими, "відпрацьовують" ймовірне захоплення великих українських міст. Серед можливих "точок удару" — і Одеса, і Харків, і навіть столиця. Тому Володимир Зеленський логічно обурений спробами РФ постійно заявляти "іхтамнєт" і "ми тут ні до чого".

Конкретних прогнозів щодо розвитку ситуації на Донбасі найближчим часом президент не робить. Зазначає лише те, що Україна щодня живе в очікуванні можливої ескалації війни. Найбільш же ймовірних провокацій, на думку глави держави, варто чекати на початку осені, коли РФ і Білорусь таки розпочнуть навчання.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що, на думку Зеленського, Україні доведеться зробити в разі, якщо західні партнери позбавлять нас своєї підтримки. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, які питання щодо української держави були порушені на саміті Байден-Путін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

иван

17 червня 2021, 10:43

Зеленский замер и боится пошевелиться. Никаких вводных от хозяина нет, а вдруг что-то не то сделаю? ИМХО


Новини