Головна Новини Політика президент Банкрутство "Укрзалізниці": Зеленський вимагає посадити крадіїв
commentss НОВИНИ Всі новини

Банкрутство "Укрзалізниці": Зеленський вимагає посадити крадіїв

Президент України Володимир Зеленський розповів про багатомільйонні кредити стратегічного підприємства та плани щодо стабілізації його фінансового стану

20 травня 2021, 21:15
Поділіться публікацією:

Щоб державне підприємство "Укрзалізниця" не стало банкрутом, міняти керівництво не досить. За корупційні схеми та розкрадання усі причетні повинні нести кримінальну відповідальність. Про це під час прес-конференції заявив президент України Володимир Зеленський.

Банкрутство "Укрзалізниці": Зеленський вимагає посадити крадіїв

"Укрзалізниця". Фото: interfax.com.ua

Головна проблема на великих державних підприємствах — це шахрайство керівників або працівників різного рівня, зазначив Зеленський. А накопичення кредитів під дуже високі відсотки — одна з причин банкрутства "УЗ".

"Крали гроші в "Укрзалізниці". Я вважаю, що не може бути підприємство неприбутковим, майже банкрутом… "Укрзалізниця" має кредитну заборгованість у сотні мільйонів доларів. Вони брали кредити до мене. Слава богу, при мені цього не було. Вони брали кредити на 100, 200, 300 мільйонів доларів під 10-12% [річних]. На цьому заробляла та чи інша "прокладка" між окремим банком та "Укрзалізницею", — розповів президент.

За його словами, влада змінює керівництво підприємства та тисне на керівників.

"Це буде доти, поки не прийде керівник, який змінить усі ланки, починаючи із середньої і до найнижчої. Це окрема історія. На мою думку, попри те, що "Укрзалізниця" — це стратегічне підприємство, я думаю, як там мати партнерство з приватними реальними інвесторами. Вважаю, що без них буде дуже складно, тому що це підприємство — банкрут вже багато років", — сказав Зеленський.

Нагадаємо, 17 березня Кабмін звільнив голову правління АТ "Укрзалізниця" Володимира Жмака. Виконуючим його обов'язки став Іван Юрик. Раніше у відставку подав директор із комерційної роботи та логістики "УЗ" Іраклі Езугбая.

Зміни керівництва на підприємстві очільник держави прокоментував так: "Тільки силою, тільки "посадками" можна там навести порядок".

Раніше повідомлялося, що голова "Укравтодору" Олександр Кубраков очолив Міністерство інфраструктури України. Головною метою він назвав стабілізацію фінансового становища "Укрзалізниці".

Нагадаємо, "Укрзалізниця" ризикує потрапити в новий виток скандалів. Зокрема, члени Спеціальної тимчасової слідчої комісії звернули увагу на кількість та розмір премій, які одержують члени Наглядової ради перевізника. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини