Головна Новини Політика зовнішня політика ЗСУ готуються до наступу в містах на Донбасі, - Хомчак
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ готуються до наступу в містах на Донбасі, - Хомчак

Всі частини почали посилену підготовку ще минулого року

23 лютого 2021, 11:30 comments1853
Поділіться публікацією:

Збройні сили України вже понад рік активно готуються до наступу в міській місцевості на окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Про це повідомив на прес-конференції головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак.

ЗСУ готуються до наступу в містах на Донбасі, - Хомчак

Фото: Google

За його словами, ще у 2020 році всі бойові підрозділи збройних сил почали готуватися до наступу в урбанізованій місцевості, що очевидно говорить про варіант можливого наступу на Донбасі.

Він зазначив, що даний варіант є одним з можливих, які розглядають в ЗСУ. Все буде залежати від розвитку ситуації на Донбасі. Хомчак наголосив, що ВСУ складають і прораховують всі можливі плани, і доповідають керівництву держави і міністерству оборони.

Генерал також чітко роз'яснив, що не варто перебільшувати значення пересування військових в "сірій зоні", оскільки у випадку просування вперед в цій місцевості противник сам поставить себе під удар українських військових.

Раніше Хомчак здійснював робочу поїздку в зону Операції об'єднаних сил разом з командувачем операції Сергієм Кравченком.

Після засідання РНБО 19 лютого секретар ради Олексій Данилов заявив, що розглядалося питання загострення ситуації на Донбасі, і були затверджені 5 можливих варіантів розвитку подій.

Не виключено, що одним з них міг бути й повномасштабний військовий наступ для звільнення окупованих територій Донецької і Луганської областей.

Довідка: з квітня 2014 року на Донбасі триває російська військова агресія проти України. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян.

Раніше "Коментарі" повідомляли про можливі сценарії розвитку ситуації на Донбасі.

Читайте також, хто з олігархів потрапить під санкції наступним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Сергей

23 лютого 2021, 13:58

Вот плохо что нет закона об отрицании российской агресси. На седьмом году войны еще находятся дебилы и ли проплаченные агенты распространяющую сказку о наступлении запада Украины на восточную. А скажи мразь- а не российский Гиркин дошел до Славянска а потом началась АТО? Когда наемники с оружием без знаков отличия захватывали твою (наверное не твою) территорию ты молчал. А когда начали их громит что бы сделали и в любой стране ты начал визжать что к нам пришли! Да пришли- Гиркины и прочие. Они видите ли мирно сидели а их начали бомбить! Да ты смотри! На площадях не целовали в задницу российских военных? Не провожали их на захват Украинского стратегического объекта донецкий аэропорт!? А сможет ммне сказку вякнеш о распятом мальчике в Славянске!!!!??????!!!!!?????

Брат

23 лютого 2021, 11:58

Дебилы,блд.С 2014 года в Украине произошла агрессия запада против народа.

Валентин

23 лютого 2021, 11:54

Блеф на базаре, это просто брехня. Блеф от власти, это признак заката.

владимир

23 лютого 2021, 11:47

Ну и Главком, кто же об этом говорит.


Новини