Головна Новини Політика Скандали.Політика Коломойський, Порошенко, Фірташ: хто отримає санкції слідом за Медведчуком - прогноз експерта
commentss НОВИНИ Всі новини

Коломойський, Порошенко, Фірташ: хто отримає санкції слідом за Медведчуком - прогноз експерта

Політолог озвучив прогноз

22 лютого 2021, 19:36
Поділіться публікацією:

Першими, хто потрапить під роздачу нової антиолігархічної боротьби в Україні, будуть опоненти чинного президента. Слідом за Медведчуком та іншими проросійськими олігархами, це може бути Ігор Коломойський, до якого найбільша кількість претензій з боку наших заокеанських партнерів. Про це розповів в матеріалі "Коментарів" політолог, генеральний директор Аналітичної групи "Левіафан" Микола Мельник.

Коломойський, Порошенко, Фірташ: хто отримає санкції слідом за Медведчуком - прогноз експерта

Фото з відкритих джерел

Так, Курт Волкер, колишній спецпред Держдепу США з питань України, запропонував американській адміністрації "дорожню карту", за допомогою якої офіційний Вашингтон міг би продемонструвати підтримку нашій країні. За словами експерта, одна зі складових "дорожньої карти Волкера" дає сигнал українській стороні — для розуміння, що ми повинні зробити, щоб відповідна комунікація з США почала шикуватися.

"А Україна повинна почати реальну боротьбу з олігархами і реальне ж наведення порядку в антимонопольному законодавстві, — пояснює Микола Мельник. — Не секрет, що в Україні існує клан олігархів, які живуть за рахунок ренти. За рахунок того, що в їх оперативному управлінні є об'єкти держвласності. Вони їх експлуатують, отримуючи прибуток, тоді як держава зазнає збитків. На цей прибуток олігархи купують телеканали, які потім висвітлюють необхідну їм точку зору і можуть впливати на політику президента".

США, на думку експерта, нам чітко говорять, що олігархія — це зло. І що Україна повинна піти шляхом деоліграхізаціі, щоб отримати достатню підтримку з боку Штатів.

"Не готовий сказати, чи піде на це українська сторона. Але точно будуть зроблені певні кроки в цьому напрямку, — прогнозує Микола Мельник. — Швидше за все, першими, хто потрапить під роздачу цієї нової антиолігархічній боротьби, будуть опоненти чинного президента. Слідом за Медведчуком та іншими проросійськими олігархами, це може бути Ігор Коломойський, до якого найбільша кількість претензій з боку наших заокеанських партнерів. На хвилі антиолігархічній боротьби може постраждати Фірташ з його монополією в облгазах і сфері добрив. Не виключаю, що зачепить і Порошенка — через певні комерційні спайки його бізнесу з підприємствами, що працюють в РФ".

Як повідомлялося, соратника Коломойського Володимира Яценко затримали при спробі втечі. Відомо, на чиєму літаку хотів сховатися фігурант "справи ПриватБанку".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини