Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський висловився про ймовірність повернення російських військ до кордонів України
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський висловився про ймовірність повернення російських військ до кордонів України

Президент України Володимир Зеленський заявив, що підтримує рішення відвести війська Росії від кордонів з Україною, але ніяких гарантій немає

27 квітня 2021, 17:10
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський заявив, що немає 100-відсоткової гарантії про дотримання Росією слова про відведення своїх військ від кордонів з Україною. Про це гарант розповів під час поїздки в Херсонську область сьогодні, 27 квітня.

Зеленський висловився про ймовірність повернення російських військ до кордонів України

Зеленський. Фото: ОПУ

Як зазначив Зеленський, Росія не перший рік вдається до тиску, але Україна сприймає це спокійно.

"Ми постійно повинні бути готовими", – вважає гарант.

Зеленський заявив, що вплинути на ситуацію на східному кордоні України, куди Росія стягнула війська, дозволили спільні зусилля України, європейських країн та США. Однак того, що ситуація внормована, президент не гарантує.

"Ми не можемо гарантувати на 100%, що російські війська не повернуться, — сказав глава держави. — Ми все ж підтримуємо рішення відвести війська від кордонів з Україною".

На думку Зеленського, цей крок свідчить про намір не продовжувати ескалацію.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський хоче розширити Нормандський формат і оновити Мінський переговорний процес щодо війни на Донбасі.

За його словами, до мирних переговорів щодо ситуації на сході України мають долучитися інші держави. Президент наголошує на важливості модернізації та оновлення Мінського переговорного процесу.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", президент України Володимир Зеленський прокоментував новину про те, що Росія зменшить кількість своїх військ поблизу українських кордонів.

На його думку, таке рішення знижує напругу від ситуації. Президент укотре зазначив, що Україна прагне миру. Також глава держави подякував міжнародним партнерам за підтримку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини