Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський відреагував на рішення Росії відвести війська від кордонів України
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський відреагував на рішення Росії відвести війська від кордонів України

Президент України Володимир Зеленський прокоментував новину про те, що Росія зменшить кількість своїх військ поблизу українських кордонів

22 квітня 2021, 18:00
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський вважає, що рішення Росії зменшити кількість військових поблизу кордонів Україні знижує напругу від ситуації. Про це гарант написав у Twitter сьогодні, 22 квітня.

Зеленський відреагував на рішення Росії відвести війська від кордонів України

Зеленський. Фото з відкритих джерел

"Зменшення чисельності військ на нашому кордоні пропорційно знижує напругу, — заявив Зеленський. — Україна завжди напоготові, але вітає будь-які кроки зі зменшення військової присутності й деескалації ситуації на Донбасі".

Президент укотре зазначив, що Україна прагне миру. Також глава держави подякував міжнародним партнерам за підтримку.

Нагадаємо, українці, які хвилювалися через масштабне скупчення російських військовослужбовців неподалік кордону, можуть трохи розслабитися. У Міноборони Росії озвучили конкретну дату передислокації армії, що означає відправку підрозділів на попередні позиції.

До пунктів свого постійного перебування більшість бійців РФ, а також військова техніка вирушать, починаючи із п'ятниці, 23 квітня. Процес начебто має закінчитися до 1 травня.

Цікаво, що вищі військові чини стверджують, що передислокацією військ Росія "досягла потрібної мети". Ось тільки саму її не називають.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", президент Росії Володимир Путін виступив із посланням до Федеральних зборів. У тому числі, він заявив про жорстку відповідь з боку РФ на дії, які їй можуть не сподобатися.

Прогнози ж про те, що під час послання до Федеральних зборів у 2021 році президент Російської Федерації Володимир Путін відкрито звернеться до так званих "Л/ДНР", що знаходяться на окупованій території України, не підтвердилися.

Експерти розповіли нашому виданню, які можна зробити висновки з озвучених лідером країни-агресора тез. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини