Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський вимагає від РФ гарантії безпеки для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський вимагає від РФ гарантії безпеки для України

Раніше президент України заявляв, що архітектура безпеки в Європі потребує безпеки

23 лютого 2022, 16:48
Поділіться публікацією:

Український президент Володимир Зеленський зажадав від Російської Федерації гарантій безпеки для України після визнання Москвою псевдореспублік "ДНР" та "ЛНР". Державний глава зазначив, що виступав із пропозицією до президента Росії Володимира Путіна сісти за стіл переговорів. Про це пише РБК-Україна, посилаючись на брифінг Зеленського та голів Литви та Польщі Гітанаса Науседи та Анджея Дуди.

Зеленський вимагає від РФ гарантії безпеки для України

Володимир Зеленський - фото: Офіс Президента

"Я думаю, що серед країн, які надають гарантії безпеки Україні, має бути Росія. Це не секрет, і я багато разів пропонував президенту РФ сісти за стіл переговорів і говорити. Бо це питання діалогу, а не питання умов", — сказав президент України .

Зазначимо, що сьогодні світ розглядає різні сценарії подальшого розвитку подій навколо України, але найімовірнішими є два з них. І який із цих сценаріїв обере Путін – стане відомо вже найближчими днями. За словами нардепа від "Слуги народу" Єгора Чернева, перший сценарій ми побачили одразу – т.зв. "стрибок мангуста". Це тактика стрімких стрибків до ескалації, з короткими зупинками та запрошенням України та Заходу до переговорів щодо неприпустимих для нас поступок та капітуляції.

Єгор Чернев вважає, що цей сценарій вигідний для Кремля, оскільки дозволяє уникнути тотальної широкомасштабної війни. До того ж їм хотілося б схилити Україну до капітуляції без окупації.

Є й другий сценарій, ймовірність якого значно зросла після відмови України та Заходу від подальших переговорів із Кремлем щодо капітуляції. "Він також абсолютно очевидний і передбачає провокацію зіткнення між українськими військами та регулярною російською армією на Донбасі.

Раніше на порталі "Коментарі" — Блінкен відмовився від зустрічі з Лавровим, а Байден — від саміту з Путіним. Невже США виходять із переговорного процесу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ВВП

24 лютого 2022, 02:42

Зеля, зуб даю. Серега обещал выделить полк ВДВ для твоей безопасности !!!


Новини