Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський в США проведе зустріч з лідерами Польщі, Молдови та Грузії: чи можуть ці зустрічі дати позитивний результат
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський в США проведе зустріч з лідерами Польщі, Молдови та Грузії: чи можуть ці зустрічі дати позитивний результат

Деталі про зустріч президентів не наводяться

21 вересня 2021, 15:56
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський прибув в Нью-Йорк на Генасамблею ООН. Він покладає на неї надії, в тому числі в ракурсі вирішення питання про Донбас і Крим. Відомо, що під час перебування в США Зеленський проведе ряд зустрічей, в тому числі з президентами Польщі та Молдови, прем'єром Грузії. Чи можуть цей візит і зустрічі дати позитивний результат з якимись реальними переміщеннями? Як можуть позначитися на те, що відбувається вибори до російської Держдуми? На ці питання намагалися відповісти експерти виданню "Коментарі" Україна "

Зеленський в США проведе зустріч з лідерами Польщі, Молдови та Грузії: чи можуть ці зустрічі дати позитивний результат

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)


Директор Центру міжнародної безпеки Валерій Кравченко підкреслює, що ООН — традиційний майданчик, щоб нагадати про себе і свої проблеми.


"Відверто кажучи, саме на Генеральній Асамблеї ООН потрібно говорити про ефективні способи вирішення конфлікту на Донбасі. Таких як миротворчої місії (в багатокомпонентної конфігурації), зокрема, на заміну неефективного Мінському процесу ", — зазначає Валерій Кравченко.


Однак зробити це зараз навряд чи вдасться, вважає він. Експерт пояснює: "Не дивлячись на обмежену ескалацію, війна на Донбасі зараз знаходиться на паузі — міжнародного резонансу немає. Світ дивиться в бік подій в Афганістані, М'янмі, мілітаризації Китаєм регіону і активних зусиль щодо стримування цього процесу від США, Великобританії та Австралії. Серед західних союзників немає єдності, про що свідчать позіція Франції щодо нового альянсу AUKUS.


На думку Валерія Кравченка, як звичайно, на ГА ООН будуть розмови про права людини. У тому числі — в ракурсі Криму та участі жителів тимчасово окупованих територій у виборах до Держдуми РФ. Він упевнений — то, що Україна стає антиросійським рупором в регіоні, є позитивом.


"На полях Асамблеї пройдуть зустрічі з лідерами сусідніх країн. Це правильний рецепт — субрегіональні союзи це те, що потрібно на шляху України в НАТО, для зміцнення суверенітету та обороноздатності держави. Особливо в світлі того, що агресія РФ може поновитися в будь-який момент, а антиукраїнська істерія в російській пропаганді не вщухає ", — резюмує Валерій Кравченко.


Політтехнолог, співзасновник Агентства моделювання ситуація Олексій Голобуцький міркує так: "Що ООН зараз вирішує в світі? Якісь конфлікти допомагає залагодити? Якісь кризи вирішити? Ми бачимо не перше десятиліття всеосяжну кризу міжнародних відносин, міжнародної безпеки ".


На думку експерта, ООН давно потребує перезавантаження. Особливо Радбез організації, який складається з представників 70 років тому минулої війни і не відображає реалій сьогоднішнього світу.


"Поки РФ матиме там право вето, ніяких реальних зрушень з питань безпеки, деокупацію за допомогою ООН не буде, — впевнений Олексій Голобуцький. — А як трибуну цю площадку, звичайно, треба використовувати, там треба зустрічатися, доносити свою думку. Але з тими ж президентами Молдови, Польщі, Туреччини, з керівництвом Грузії наш президент і раніше зустрічався. І не раз. Так що не знаю, як з цього візиту можна робити якийсь піар, як люблять у Офісі президента. Як на мене, це досить рядова подія без особливих наслідків і без проривів".


Нагадаємо, Володимир Зеленський під час візиту Нью-Йорк заявив, що Генасамблея ООН — це одна з ключових майданчиків, де Київ може домогтися вирішення питання про Донбас і Крим. Як інформує видання "Коментарі"



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини