Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський сказав, чи залишиться він у Вільнюсі
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський сказав, чи залишиться він у Вільнюсі

Під час першого дня саміту НАТО в Вільнюсі Україна не отримала чіткого і недвузначного запрошення до вступу в Альянс, через що Володимир Зеленський висловив певне розчарування

11 липня 2023, 22:02 comments1128
Поділіться публікацією:

Завтра українська делегація продовжить свою працю у Вільнюсі, заявив в своєму телеграм-каналі президент України. Про це повідомляють "Коментарі".

Зеленський сказав, чи залишиться він у Вільнюсі

Володимир Зеленський і президент Литви Гітанас Наусєда в Вільнюсі

"Завтра продовжимо нашу роботу у Вільнюсі. Наша оборона – перший пріоритет. І я вдячний партнерам за готовність робити нові кроки. Більше зброї для наших воїнів – більше захисту життя для всієї України. Привеземо в Україну нові важливі інструменти захисту. Заплановані двосторонні зустрічі – з американськими, канадськими, німецькими, британськими, нідерландськими, японськими та іншими партнерами. Заплановане й перше інавгураційне засідання Ради Україна – НАТО",  — написав в своєму телеграм-каналі Володимир Зеленський.

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що країни Альянса вирішили створити постійну раду Україна-НАТО, скасувати для України етап ПДЧ, щоб прискорити наш вступ до Північноатлантичного блока, а також висловив впевненість, що УКраїна колись стане членом НАТО.

"Ми також чітко сказали: надамо Україні запрошення приєднатися до НАТО, коли союзники погодяться, і коли умови будуть виконані", – сказав він під час пресконференції у Вільнюсі.

"Є два виміри. Перше: на якому рівні Україна модернізувала свої оборонні інституції, посилила керування, в тому числі боротьбу з корупцією, це і питання сумісності, — заявив він. — Другий вимір – в Україні триває війна, ЗСУ демонструють мужність і компетентність, які вразили весь світ. Але я думаю, що всі члени НАТО погоджуються: поки триває війна, не час робити Україну повноправним членом НАТО", – пояснив Столтенберг.- "Україна має перемогти, якщо Україна не переможе, тоді не буде обговорення членства в НАТО".

Тим часом, Клімкін пояснив, як треба "перекладати Столтенберга".

Лавров зробив нову заяву через розширення НАТО та звинуватив Швецію та Фінляндію.

А НАТО узгодило плани протидії нападу РФ: відомі подробиці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини