Головна Новини Політика президент "Нова зона відчуження": Зеленський порівняв Донбас із Чорнобилем
commentss НОВИНИ Всі новини

"Нова зона відчуження": Зеленський порівняв Донбас із Чорнобилем

Президент України Володимир Зеленський сподівається, що на Великдень-2021 на Донбасі діятиме режим тиші

26 квітня 2021, 16:48
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що тривають переговори щодо режиму тиші на Донбасі під час Великодніх свят. Про це гарант сказав під час сьогоднішнього візиту до Чорнобильської АЕС з нагоди річниці трагедії.

"Нова зона відчуження": Зеленський порівняв Донбас із Чорнобилем

Зеленський. Фото: ОПУ

За словами Зеленського, переговори вже на фінальному етапі. Планується, що документально закріпити домовленості мають на засіданні Тристоронньої контактної групи завтра, 27 квітня.

"Дуже хочеться, щоб на Великдень не було пострілів, не було смертей, — сказав президент. — Для цього українська сторона вже все зробила".

Зеленський порівняв Донбас із Чорнобилем і закликав не допустити перетворення окупованих територій на нову "зону відчуження".

"Дуже не хочеться, щоб на Донбасі сталася така сама трагедія, щоб Донбас перетворився на зону відчуження, — заявив гарант. — І якщо ми всі – я, ми, ви, суспільство, влада – не можемо повернутися в минуле й запобігти трагедії на ЧАЕС, то ми точно можемо сьогодні робити все, щоб запобігти трагедії, яка, не дай Боже, може статися на окупованому Донбасі".

Нагадаємо, в день 35-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС президент України Володимир Зеленський вручив ліцензію на експлуатацію сучасного сховища для відпрацьованого ядерного палива "СВЯП-2". Зеленський планує поступово перетворювати Чорнобиль на "територію відродження".

Як раніше повідомлялося, експерти розповіли виданню "Коментарі", чого очікувати від російської сторони напередодні Великодня-2021, а також, чи можна досягти режиму припинення вогню. У Міноборони України попередили, що напередодні Великодня Росія готує ряд провокацій на Донбасі. Не виключаються втрати серед мирних жителів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини