Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський налаштований на зустріч із Путіним: де і за яких умов вона може пройти
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський налаштований на зустріч із Путіним: де і за яких умов вона може пройти

Експерти спрогнозували, де і за яких умов може пройти зустріч президентів України і Росії Володимира Зеленського та Володимира Путіна

26 квітня 2021, 16:21
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський заявив 26 квітня, що готується його зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним. Мовляв, він доручив голові свого Офісу Андрію Єрмаку зв'язатися з адміністрацією президента РФ з приводу організації зустрічі. Де і за яких умов може пройти ця зустріч? І чи може? "Коментарі" дізналися прогнози експертів.

Зеленський налаштований на зустріч із Путіним: де і за яких умов вона може пройти

Зустріч Зеленського і Путіна. Колаж: Д. Романюк/Comments.ua

"Нагадує історію 2008 року з Грузією"

Політолог Кирило Сазонов не вірить в імовірність зустрічі українського і російського президентів у доступній для огляду перспективі.

"Ми бачимо, що президент РФ Путін свідомо ухиляється від зустрічі з українським президентом Зеленським. Це дуже схоже на історію 2008 року з Грузією. Тоді, під час російсько-грузинської війни, ні Путін, ні Медведєв не відповідали на дзвінки з-за кордону", — нагадує політолог.

За словами Кирила Сазонова, оскільки зараз питання України ставлять Росію в незручну ситуацію, Путін буде уникати переговорів і зустрічі.

"Його завдання — змусити Володимира Зеленського вести прямі переговори з лідерами так званих ОРДЛО. Але український президент прекрасно розуміє, що ця пастка, і що така зустріч просувається Кремлем для визнання конфлікту внутрішньоукраїнським", — підкреслює Кирило Сазонов.

"Путін точно не поїде на Донбас, а Зеленському точно не варто було б їхати в Москву"

Політолог, глава платформи Єдиний координаційний центр Олег Саакян також оцінює ймовірність зустрічі Зеленського і Путіна як низьку. Але при цьому не виключає, що вона все ж може відбутися.

"У відповіді Путіна на публічну пропозицію Зеленського про зустрічі наголошувалося, що переговори можуть відбутися в Москві, але не торкаючись тем Криму і конфлікту на сході України. А якщо так, то ці переговори стають безглуздими", — пояснює Олег Саакян.

Якщо ж Путін все ж погодиться обговорювати Донбас (Крим — точно ні), то зустріч могла б пройти в нейтральній країні, на "третьому полі", вважає експерт.

"Путін точно не поїде на Донбас, а Зеленському точно не варто було б їхати в Москву. Втім, з огляду на його політичний темперамент, в Офісі президента можуть і не виключати варіант поїздки Зеленського в столицю РФ, — каже Олег Саакян. — І хоч я досить скептично ставлюся до можливості та необхідності такої зустрічі, так само як до її результативності, Зеленський може на неї піти. Наприклад, щоб продемонструвати своєму електорату і міжнародній спільноті готовність до переговорів. Декларування таким чином своєї вольової позиції".

Як повідомлялося, президент Росії Володимир Путін у відповідь на пропозицію президента України Володимира Зеленського зустрітися на українському Донбасі відіслав офіційний Київ обговорювати врегулювання на Донбасі не з ним, а з угрупуваннями "ДНР" і "ЛНР".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини