Головна Новини Політика зовнішня політика «Замороження» військової допомоги Україні від США: що повідомили в Білому Домі
commentss НОВИНИ Всі новини

«Замороження» військової допомоги Україні від США: що повідомили в Білому Домі

У Джо Байдена підкреслюють: тільки перед Женевським самітом Україна отримала підмогу на 150 млн доларів

19 червня 2021, 09:17 comments1049
Поділіться публікацією:

Інформація про ймовірне блокування надання допомоги американською стороною для України у військовому плані є фейковою. За повідомленням представників Білого Дому, такі заяви можна охарактеризувати виключно як "нісенітницю".

«Замороження» військової допомоги Україні від США: що повідомили в Білому Домі

США не припинять військову підтримку України. Фото: ТАСС

Офіційний сайт адміністрації президента Сполучених Штатів опублікував публічну заяву прес-секретаря Джен Псакі. Чиновниця в своєму спічі підкреслила: Америка залишається на боці України у конфлікті з Росією, а тому продовжить всіляко підтримувати нашу країну.

Також у США нагадали: попередній "допоміжний пакет", який стосується летальної техніки, був направлений до України всього кілька днів тому. Значну фінансову підмогу розміром в 150 млн доларів нашій державі видали безпосередньо перед зустріччю американського і російського президентів.

Як підкреслює Джен Псакі, на сьогодні в Штатах діють згідно із розпорядженням Конгресу, який ініціював допомогу для підтримки безпеки України.

«Замороження» військової допомоги Україні від США: що повідомили в Білому Домі - фото 2

Поміж іншого, представниця Білого Дому вчергове повторила слова Джозефа Байдена про те, що США залишаються одним із головних стратегічних партнерів нашої країни. У боротьбі з російськими найманцями на Донбасі та стримуванні агресії Кремля Америка залишається на боці України.

Зазначається, що американська влада на сьогодні має кілька резервних фондів, які можуть бути використані, якщо Володимир Путін вирішить віддати наказ про повноцінний наступ на Україну. У подібному випадку допомога від Штатів для України буде виділена миттєво.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, за якої умови офіційний Вашингтон буде готовий приєднатися до обговорення питань Донбасу. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, навіщо, на думку нардепа, Україні потрібно укласти військову угоду з Америкою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини