Головна Новини Політика рада Нардеп розповів, навіщо Україні оборонна угода з США
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп розповів, навіщо Україні оборонна угода з США

Сергій Рахманін вважає, що в офіційного Києва є унікальний шанс

17 червня 2021, 14:38
Поділіться публікацією:

Народний депутат України ІХ скликання від партії "Голос" Сергій Рахманін вважає, що наразі в української влади є унікальний шанс, який передбачає укладання оборонної угоди із США. На думку нардепа, вона відкриває найбільші перспективи для нашої держави у безпековому секторі, передає кореспондент видання "Коментарі". 

Нардеп розповів, навіщо Україні оборонна угода з США

Сергій Рахманін - фото з відкритих джерел

"Зараз у Києва є унікальний шанс. Є можливість просити у Штатів особливий статус. Йдеться про дві угоди — особливий статус партнера поза НАТО або оборонну угоду. Просити одночасно і те, і інше — немає сенсу. Особливий статус партнера на сьогодні немає особливого значення, тому що ті вигоди, перспективи й преференції, які він надає. 80% з цього списку ми маємо вже в межах цілої низки домовленостей, які у нас існують. Тому краще для України було б твердо домагатися оборонної угоди. Вона відкриває найбільші перспективи, зокрема за можливістю закупівлі озброєння військової техніки і головне — вона передбачає можливість постійного перебування підрозділів Сполучених Штатів на ротаційній основі на території України. Це з безпекової точки зору — дуже великий шанс", — сказав Рахманін. 

Однак нардеп зауважив, що наразі втрачається сенс просити окрему угоду, оскільки Україна обрала варіант вступу до Північноатлантичного Альянсу через механізм ПДЧ: 

"Якби не було згадки про ПДЧ (План дій щодо членства — ред.) на саміті НАТО, тоді розмова про угоду мала б більший сенс. На сьогодні, коли ми самі для себе обрали твердий варіант вступу до Альянсу через механізм ПДЧ, просити окрему угоду — немає жодного сенсу. Для того, аби отримати ПДЧ, за цей рік Україна повинна наповнити змістом реальну дорожню карту і щонайменше ухвалити низку базових законів, наприклад, про Службу безпеки, про оборонні закупівлі, державну таємницю... Але важливо їх не лише ухвалити, а й утілити в життя", — резюмував Рахманін. 

Раніше портал "Коментарі" писав, нардеп розповіла, які законопроекти треба прийняти, щоб прискорити вступ України в НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини