Головна Новини Політика зовнішня політика США готові приєднатися до переговорів по Донбасу: за якої умови
commentss НОВИНИ Всі новини

США готові приєднатися до переговорів по Донбасу: за якої умови

У Вашингтоні будуть розглядати варіант безпечного виконання Україною «Мінських угод»

18 червня 2021, 11:35
Поділіться публікацією:

У Білому Домі не заперечують приєднання американських дипломатів до переговорного процесу щодо врегулювання війни на Донбасі. За словами заступника Держсекретаря США Вікторії Нуланд, зараз в планах офіційного Вашингтона — початок консультацій з українськими партнерами щодо окремих деталей "Мінських угод", повідомляє "Радіо Свобода".

США готові приєднатися до переговорів по Донбасу: за якої умови

Вікторія Нуланд говорить, що США починають консультації з Україною. Фото із відкритих джерел

Нуланд зазначає, що "Мінськ" поки не можна прибирати з поля зору, навіть якщо здається, що документ абсолютно невигідний Києву. Все тому, що поки тільки в цих угодах Кремль офіційно підтвердив свою причетність до військового конфлікту в Україні.

На думку американської політикині, в документі, який прописує, що в разі виконання Україною зобов'язань Росія забереться з Донбасу, є багато підводних каменів. Цілком можливо, говорить Вікторія Нуланд, угоду слід змінити. Саме тому Штати збираються вести консультації з українськими дипломатами.

Під час зустрічей, за словами Нуланд, планується обговорити варіанти виконання умов домовленостей, які не зашкодять українській державі. Якщо переговори з Україною виявляться результативними, Вашингтон цілком може піти на те, щоб приєднатися до "нормандського формату".

Вікторія Нуланд підкреслила, що американці готові посприяти нашій країні реалізувати "Мінськ" — проте лише на тих умовах, які допоможуть відновити територіальну цілісність держави та прибрати з Донбасу росіян, а також спонсорованих ними бойовиків.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як оцінюють варіант приєднання американських дипломатів до переговорів щодо російсько-української війни в Кремлі. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, чому українська влада не дає розпорядження про силове звільнення окупованих територій Донбасу. На питання детально відповіли представники РНБО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Раиса

18 червня 2021, 17:38

Кровавые американские погани и гниль бандеровская-хрен вам большой и дырка от бублика, а не Донбасс. Кровью харкать будете за убитых вами( нечистью украинско-галицкой) наших детишек, стариков , женщин. горите а аду. Ни неба, ни земли на веки вечные, твари.

Алекс

18 червня 2021, 13:36

http://pl.com.ua/zarina-otkroj-v-sebe-zvezdu/


Новини