Головна Новини Політика зовнішня політика "Захід робить велику помилку": Кулеба про нав'язування РФ своїх ініціатив щодо гарантій безпеки
commentss НОВИНИ Всі новини

"Захід робить велику помилку": Кулеба про нав'язування РФ своїх ініціатив щодо гарантій безпеки

Міністр вважає, що необхідно принципово змінити нинішній перебіг дискусії

2 лютого 2022, 18:40
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Глава Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба висловив свою думку про переговори Заходу з РФ щодо гарантій безпеки. Про це він розповів сьогодні, 2 лютого, під час брифінгу. Передає кореспондент.

"Захід робить велику помилку": Кулеба про нав'язування РФ своїх ініціатив щодо гарантій безпеки

Дмитро Куліба. Фото: Фейсбук Дмитра Куліби

Міністр вважає, що Заходу не варто було відповідати на вимоги Росії щодо гарантій безпеки, а самому вимагати пояснень.

"Захід робить велику помилку. Він дозволив Росії нав'язати дискусію. Коли Росія запитує "Поясніть нам, як ви збираєтеся гарантувати свою безпеку, не завдаючи шкоди російській безпеці?", всі сіли писати відповіді. У той же час треба не відповідь писати, а поставити Росії таке ж питання: "Ні, люба Росія, спочатку ти маєш пояснити, як держава, яка почала війну проти Грузії, проти України, як держава, яка окупувала чужі території, як держава, яка робить кібератаки, вбивства, дезінформацію на території країн- членів НАТО та ЄС, ти маєш пояснити, і як ти припиниш завдавати шкоди нашій безпеці. Якщо ти так схвильована своєю безпекою, це ти маєш пояснити, як ти не зміцнюватимеш свою безпеку за наш рахунок", — передає видання слова Кулеби.

На думку Дмитра Кулеби, необхідно принципово змінити нинішній перебіг дискусії.

"Захід має перейти в дипломатичний контрнаступ. Україна вже в нього перейшла, ми конструктивні. Але ми проти того, щоб Росія нав'язувала порядок денний", — сказав глава українського МЗС.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що Франція та країни Європи слабшають карантинні обмеження : як пережили в ЄС хвилю заражень "Омікроном". Відтепер у Франції можна не носити маску на вулиці, а в кінотеатрах та транспорті незабаром буде дозволено їсти та пити.

Сайт "Коментарі" писав про те, що екс-нардепа БПП підвищили до заступника голови Наглядової ради "Укрзалізниці". Блогер та екс-нардеп Сергій Лещенко обійняв важливу посаду в "Укрзалізниці".

Читайте також про те, що США просить Китай, Японію та Індію постачати газ до Європи , якщо Росія нападе на Україну. Сполучені штати Америки готують резерви у разі газової кризи в Європі через війну Росії з Україною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини