Головна Новини Політика зовнішня політика У НАТО повідомили, чи відвела РФ свої війська від кордону з Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАТО повідомили, чи відвела РФ свої війська від кордону з Україною

За словами Йенса Столтенберга, біля українського кордону все ще залишаються російські військові

25 травня 2021, 18:36
Поділіться публікацією:

Російська агресія залишається однією з центральних тем не тільки українського, а й світового порядку денного. Багато західних партнерів України із побоюванням стежать за ситуацією щодо концентрації армійських підрозділів РФ поблизу східних кордонів нашої країни.

У НАТО повідомили, чи відвела РФ свої війська від кордону з Україною

Росія не відвела війська від кордону з Україною. Фото з відкритих джерел

За інформацією генерального секретаря НАТО Йенса Столтенберга, Кремль все ще не відвів війська, як обіцяв раніше. Новину повідомляє "РБК-Україна".

Столтенберг запевняє, що Росія продовжує свою агресивну політику стосовно України. Про це свідчить наявність військової техніки та особового складу в західних регіонах РФ у небезпечній близькості до окупованого Донбасу.

Також, за словами генсека Альянсу, чимало російських військовослужбовців зараз перебуває і на території самого ОРДЛО. Війська дійсно починали відводити, повідомляють представники Альянсу, проте це зробила лише незначна їх частина.

Серйозно непокоїть представників країн-учасниць НАТО і ситуація в акваторії Чорного моря.

Йенс Столтенберг каже, що ситуація з обмеженням руху суден по тій же Керченській протоці — кричуще порушення міжнародних норм.

У Північноатлантичному Альянсі запевнили, що й надалі пильно стежитимуть за ситуацією, зміцнюючи оборону і готуючись до стримування можливої ескалації військової агресії з боку Росії.

Зазначимо, що такі заяви Столтенберг зробив під час прес-конференції, яку проводив спільно з естонським прем'єром Каєю Каллас.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, які прогнози роблять військові експерти щодо розвитку ситуації на Донбасі цього літа. Чому наближенню миру може не посприяти зустріч Байдена і Путіна, читайте в нашій публікації.

Також на порталі ви можете дізнатися, про яку нібито українську "диверсію" на одному з кримських кінофестивалів повідомляють російські окупанти. Більше деталей — у нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини